Izraēla ierobežo elektroenerģijas piegādi Gazas joslai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lai iegrožotu palestīniešu islāmistu grupējumu «Hamas», Izraēla nolēmusi ierobežot elektroenerģijas piegādi Gazas joslai, pirmdien paziņojis Izraēlas iekšējās drošības ministrs Gilads Erdans.

«Viņi [»Hamas«] saņem atbalstu no Kataras un agrāk ir saņēmuši atbalstu no citām valstīm, bet parasti nolemj ieguldīt līdzekļus infrastruktūrā, kas domāta terorismam,» sacīja ministrs.

Izraēlas mediji vēstīja, ka valdība svētdien vienbalsīgi nolēmusi par aptuveni 40% samazināt elektroenerģijas piegādi Gazas joslai.

Tomēr Izraēlas armija brīdināja, ka elektroapgādes ierobežošana var pasliktināt situāciju Gazas joslā un saasināt vardarbību.

Arī Jordānas rietumkrastā bāzētā palestīniešu pašpārvalde maijā paziņoja, ka pārtrauks finansēt elektropiegādi Gazas joslai un apturēs finansējuma plūsmas grupējumam «Hamas».

Palestīniešu islāmistu grupējums «Hamas» 2007.gadā pārņēma varu Gazas joslā, kā rezultātā izveidojās divas konkurējošas administrācijas - «Hamas» pārvalde Gazas joslā un prezidenta Mahmuda Abasa administrācija Jordānas rietumkrastā.

Gazas joslas iedzīvotājiem jau gadiem ilgi jārēķinās ar elektroapgādes traucējumiem, un patlaban viņiem elektrība pieejama tikai četras stundas dienā.

Kataras kaimiņvalstis izdara spiedienu uz Kataru, lai tā pārtrauktu «Hamas» un citu teroristu grupējumu finansēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu