Ādažu mērs augsto rezultātu vēlēšanās skaidro ar atbalstu sāktajiem darbiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Pašvaldību vēlēšanās Ādažos ir uzvarējusi pie varas esošā Latvijas Reģionu apvienība (LRA), un partijai izdevies ievērojami uzlabot savus rezultātus salīdzinājumā ar 2013.gada vēlēšanām, ko domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks skaidro ar atbalstu sāktajiem darbiem.

Sprindžuks aģentūrai LETA pauda, ka LRA patlaban ir nodrošināti desmit mandāti domē, un tas ir «pilnīgi pietiekams resurss, lai partija padarītu savu darbu domē». Tomēr pilsētas galva uzsvēra, ka arī līdz šim vienmēr ir respektēta opozīcija un tā būs arī turpmāk, jo ir svarīgi, lai lēmumu pieņemšanā piedalītos visi domes spēki.

Deputāts arī norādīja, ka ir svarīgi, lai visi cilvēkresursi domē «aizietu» labā virzienā, lai no darba būtu pienesums. Sprindžuks klāstīja, ka LRA turpinās strādāt tā, lai iespējami attīstītu Ādažus, jo izaicinājumu ir ļoti daudz, tostarp arī tajā apstāklī, ka novadā pieaug cilvēku skaits, pieminot arī NATO daudznacionālo bataljonu. Viņš arī kā vienu no galvenajiem darbiem minēja rindu samazināšanu bērnudārzos.

Kopumā Sprindžuks uzticības pieaugumu no vēlētājiem skaidroja ar atbalstu sāktajiem darbiem, tāpat arī vēlētāji vēlas, lai Ādažos tiktu noturēts pašreizējais attīstības temps.

Jaunievēlētais domes sastāvs uz pirmo sēdi varētu sanākt 22.jūnijā, pieļāva pašreizējais domes vadītājs.

Jau ziņots, ka Ādažos par LRA nobalsojuši 65,72% vēlētāju. Iepriekšējās vēlēšanās «Reģionu alianse» ieguva 40% balsu un sešus no 15 mandātiem, līdz ar to partija sākotnēji zaudēja vadošās pozīcijas domē, kuras gan izdevās atgūt, pārvilinot savās rindās Zaļo un zemnieku savienības saraksta līderi Māri Sprindžuku, kurš šajās vēlēšanās jau bija LRA saraksta līderis.

Ādažu novada domē būs pārstāvēta arī Latvijas Zaļā partija, kuras saraksta līderis bija kādreizējais Rīgas mērs un kādreizējais sociāldemokrāts Gundars Bojārs un kas ieguva 10,35% balsu, Latvijas Zemnieku savienība - 9,75%, un «Saskaņa» - 6,23%.

Savukārt ārpus domes paliks «Vienotība» un «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, kurām līdzšinējā domē bija attiecīgi divi un viens mandāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu