ZZS par veselības papildu finansējuma avotiem spriedīs partiju valdes sēdēs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) veidojošo un sadarbības partiju valdes sēdēs šonedēļ plānots apspriest jautājumu par papildu finansējuma avotiem veselībai, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Pēc tam ZZS šo jautājumu varētu skatīt nākamās nedēļas sākumā, norādīja politiķis. Nepieciešams, lai apspriešanā par iespējamiem papildu finansējuma avotiem veselībai piedalītos pēc iespējas plašāks partiju pārstāvju loks, skaidroja Krauze.

Viņš pauda, ka ZZS iestājas par sociāli taisnīgu risinājumu, reizē norādot, ka pašlaik politiskais spēks nav lēmis par atbalstu kādam no darba grupas piedāvājumam.

Kā ziņots, Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītā veselības darba grupa piedāvās koalīcijai lemt par vienu no diviem veselības nozares finansēšanas avotiem - obligāto sociālo apdrošināšanu sasaistīt ar minimālajām sociālajām iemaksām un novirzīt veselības aprūpei 1,5% no sociālā budžeta, to kompensējot, par vienu procentpunktu ceļot pievienotās vērtības nodokli (PVN), vai arī ieviest obligāto veselības apdrošināšanu ar fiksētu vai diferencētu ikmēneša maksājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu