Ušakovs: Tikt pārvēlētam trešo reizi vienmēr ir ļoti grūti

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Tikt pārvēlētam trešo reizi vienmēr ir ļoti grūti, sacīja pašreizējais Rīgas mērs, «Saskaņas» vadītājs Nils Ušakovs, komentējot «Saskaņas»/«Gods kalpot Rīgai» («Saskaņa»/GKR) zaudētos mandātus šajās vēlēšanās.

Pašreizējam Rīgas domes vadošajam politiskajam spēkam «Saskaņa»/GKR pašvaldību vēlēšanās izdevies iegūt vairākumu balsu, vienlaikus tas galvaspilsētas domē ir zaudējis septiņus mandātus, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Ušakovs tieši nekomentēja iespējamus šādu rezultātu iemeslus, bet uzsvēra, ka šīs nebija vieglas vēlēšanas. Viņš pauda, ka aizvadīti «astoņi darba gadi - ar daudziem panākumiem, bet arī ar neizbēgamām kļūdām». Ušakovs piebilda, ka priekšvēlēšanu sarunu laikā ar vēlētājiem esot izskanējuši gan labi vārdi, gan arī pamatotas sūdzības un pelnīta kritika.

Politiķis pateicās vēlētājiem par uzticību un solīja nākamajos četros gados strādāt «vēl aktīvāk».

Kā ziņots, Rīgas domē kopā ar «Saskaņu»/GKR ievēlēti politiskie spēki no vēl četriem sarakstiem - Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un «Latvijas attīstībai» (LA) apvienotā saraksta, kas saņēmis 13,66% vēlētāju atbalstu, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ar 13,41% vēlētāju atbalstu, nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) ar 9,24% atbalstu un «Vienotības» ar 6,26% atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu