Tramps kārtējo reizi atkāpies no solītā: nepārcels ASV vēstniecību uz Jeruzalemi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps, atkāpjoties no priekšvēlēšanu solījuma, pagaidām nepārcels Savienoto Valstu vēstniecību Izraēlā no Telavivas uz Jeruzalemi. Lai gan ASV likums nosaka, ka vēstniecība pārceļama uz Jeruzalemi, līdz šim bijis spēkā lēmums par tā izpildes atlikšanu, ko visi līdzšinējie prezidenti ik pa sešiem mēnešiem pagarinājuši.

Arī Tramps ceturtdien parakstīja dokumentu, par likuma apturēšanu uz nākamajiem sešiem mēnešiem. Izraēla Jeruzalemi uzskata par savu galvaspilsētu, taču arī palestīnieši pretendē uz to, ka Jeruzaleme kļūs par viņu nākotnes valsts galvaspilsētu.

Vašingtona uzsvērusi, ka tās pozīcija Jeruzalemes jautājumā nav mainījusies un ka pilsētas status nosakāms izraēliešu un palestīniešu sarunās.

Baltā nama paziņojumā uzsvērts, ka Tramps tomēr galu galā gatavojas pārcelt ASV vēstniecību uz Jeruzalemi un ka ceturtdienas lēmums nekādā ziņā nav uzskatāms par prezidenta atkāpšanos no stingrā atbalsta Izraēlai.

Lēmums pieņemts, lai vairotu izredzes uz sekmīgu sarunu procesu starp Izraēlu un palestīniešiem, norādīja Baltā nama preses sekretārs Šons Spaisers, piebilstot, ka jautājums neesot viss par vēstniecības pārcelšanu, bet vienīgi par laiku, kad tas notiks.

gal:28788]

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu