«Patriotu spēlēs» Lembergu nosauc par «emocionālu teroristu»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēgušās «Patriotu spēles», kuras veltītas pašvaldību vēlēšanām. Diemžēl visa maija garumā Aivars Lembergs nespēja atrast laiku un piedalīties, tikai sūkstījās, ka «Patriotu spēles» ielūgumu ierakstītas vēstules formā «neesot saņēmis», lai gan vēstule tika saņemta, ko apliecina Ventspils Domes amatpersonas paraksts 27.aprīlī. Tādēļ TVNET uz sarunu šodien aicināja pirmo numuru Ģirtu Valdi Kristovski no NA, Vienotības un LRA apvienotā saraksta un Viktoriju Andersoni no «KPV LV». Andersone pauda kritiku pašreiz atstādinātajam Venstpils mēram Aivaram Lembergam, nosaucot viņu par «emocionālo teroristu».

Atbildot uz žurnālista Māra Zandera jautājumiem par Lemberga vadības stilu, Andersone bija strikta, norādot, ka «viņš ir emocionālais terorists. Viņš emocionāli iespaido cilvēkus, viņš ir labs psihologs».

Viņa arī norādīja, ka cilvēki pirms tam «tika piebaroti ar naudu un solījumiem» un pašlaik «ir izveidojusies mantiskā atkarība».

Savukārt Kristovskis pauda, ka pilsētai bijis milzīgs handikaps salīdzinājumā ar citām pilsētām pirms Eiropas Savienības finansējuma, pateicoties tranzītam, kas turpināja plūst kopš padomju laikiem. Vienlaikus viņš norādīja, ka par to nav jāpateicas Lembergam.

Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») ienākumi pērn sasnieguši 553 408 eiro, liecina politiķa amatpersonas deklarācija par 2016.gadu. Lielākos ienākumus - 187 819 eiro - Lembergs guvis Biznesa attīstības asociācijā, kurā ir valdes loceklis, priekšsēdētājs. Ventspils dome politiķim algā samaksājusi 19 372 eiro.

Kristovska pārstāvētā apvienība vēlētājiem savā priekšvēlēšanu programmā sola atjaunot Ventspils tranzīta lielpilsētas statusu un reputāciju. Sabalansēt iedzīvotāju un ostas uzņēmēju intereses.

Tāpat apvienība apņēmusies veikt profesionālu auditu par pašvaldības, tās iestāžu un kapitālsabiedrību budžeta līdzekļu izmantošanu, atklāti informējot sabiedrību par to saimnieciskumu. Pašvaldībā nodrošināt labas pārvaldības principu ievērošanu.

Savukārt «KPV LV» apņēmusies gāzt no amata Lembergu, paziņojot, ka «Lemberga vadība ir pierādījusi, ka tā patvaļīgi un noziedzīgi ir gatava izmantot varu, iebiedēt un šantažēt iedzīvotājus. Politiskā partija «KPV LV» vēlētājiem piedāvā izvēli, aicina nomainīt veco politiķu paaudzi un balsot par atbildīgiem cilvēkiem. Mums kopā ir jāmaina prioritātes – cilvēks ir svarīgāks par Lemberga vēlmi nopelnīt.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu