Tiesa izbeigusi lietas pret trim leģionāru piemiņas gājiena laikā aizturētajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa maijā izbeidza administratīvā pārkāpuma lietas pret trim leģionāru piemiņas gājiena laikā 16.martā aizturētajām personām, tostarp antifašistu Aleksandru Giļmanu.

Tiesa 8.maijā nolēma izbeigt lietu pret Alekseju Šaripovu, 15.maijā pret Eduardu Gončarovu un Giļmanu. Kā aģentūrai LETA papildināja tiesā, neviens lēmums nav pārsūdzēts, bet vēl arī nav stājies spēkā.

Protokoli šīm personām bija noformēti saistībā ar sapulču, gājienu un piketu norises kārtības pārkāpšanu.

Jau ziņots, ka leģionāru piemiņas gājiena laikā 16.martā piecām aizturētajām personām policija bija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus. Divas personas, par kurām iepriekš ziņoja aģentūra LETA, tika aizturētas par ļaunprātīgu pretošanos policijai, savukārt vēl trīs personas aizturētas saistībā ar sapulču, gājienu un piketu norises kārtības pārkāpšanu.

Viena no redzamākajām aizturētajām personām bija antifašists Giļmans.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par ļaunprātīgu pretošanos policijai personu var sodīt ar naudas sodu līdz 280 eiro vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm, bet par sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 350 eiro fiziskai personai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu