Par € 26 212 līdz septembrim plāno veikt RPIVA iekšējo auditu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) izsludinājusi iepirkumu par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) materiālo un finanšu līdzekļu inventarizācijas, prasību un saistību uzskaitījuma novērtējumu, liecina informācija ministrijas mājaslapā.

Kā liecina iepirkuma nolikums, paredzamā līgumcena ir līdz 26 212 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, savukārt darba uzdevuma izpildes termiņš ir 7.septembris.

Iepirkuma tehniskā specifikācija nosaka, ka saskaņā ar Iekšējā audita profesionālās prakses starptautiskajiem standartiem un Ministru kabineta noteikumiem audita darba uzdevums ir sniegt vērtējumu par akadēmijas kontroles sistēmas darbību un uzticamību, kas saistību pārņēmējiem sniegtu pietiekamu pārliecību par pārņemto vērtību piekritību attiecīgajai studiju programmai, kā arī sniegt vērtējumu par akadēmijas materiālo, finanšu līdzekļu, saistību un prasību inventarizāciju, izstrādāt metodoloģiju materiālo vērtību sadalei pēc piekritības studiju programmām un sniegt vērtējumu par noteikta posma izdevumu likumīgumu un lietderīgumu, izvērtējot to atbilstību augstskolas pamatfunkciju nodrošināšanai un to atbilstību Augstskolu likumā noteiktajam.

Darba veicējiem būs jāsagatavo vērtējums par RPIVA grāmatvedības uzskaites atbilstību normatīvo aktu prasībām, jāpārbauda RPIVA sagatavoto materiālu un finanšu līdzekļu inventarizācija uz šī gada 1.maiju, jāsagatavo saistību uzskaitījums par statusu līdz 1.maijam, sagatavojot vērtējumu, ieskaitot izsniegto garantiju, ārpusbilances saistību un nākotnes saistību līgumu, ja tādi ir, kā arī jāpārbauda RPIVA sagatavoto prasību uzskaitījums par statusu uz 1.maiju.

Tāpat audita veicējiem jāsaskaņo veids, kādā nodalāma kustamā manta un citas materiālās vērtības, finanšu līdzekļi un saistības pēc piekritības akadēmijas īstenojamām studiju programmām.

Papildu tam audita veicējiem ir jānovērtē arī RPIVA finanšu līdzekļu izlietojuma likumība, lietderība un atbilstība Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumam un citiem spēkā esošiem normatīvajiem aktiem par laika posmu no 1.janvāra līdz 31.jūlijam.

Piedāvājumi IZM var tikt iesniegti līdz 29.maijam.

Kā ziņots, valdība pēc ilgstošām diskusijām pieņēma lēmumu 1.oktobrī likvidēt RPIVA, to pievienojot LU.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu