Ovīšu bākā atjaunos un modernizēs ekspozīciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Ovīšu bākā Ventspils novada Tārgales pagastā plānots atjaunot un modernizēt ekspozīciju, informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Ovīšu bākā pašlaik apmeklētāji var apskatīt nelielu ekspozīciju par Latvijas bāku vēsturi un iepazīties ar bākas gaismas iekārtām. Esošo ekspozīciju plānots atjaunot, veidojot to interaktīvu un mūsdienīgāku. Plānots, ka ikviens aizraujošā veidā varēs pats iesaistīties izziņas procesā par bākas vēsturi, tās lielo nozīmi kuģniecības vēsturē, kā arī iepazīties ar Kurzemes bākām.

Ovīšu bāku apsaimnieko Ventspils brīvostas pārvalde, kas iesaistījusies Igaunijas - Latvijas programmas projektā «Industriālais mantojums», lai pilnveidotu un modernizētu bākas ekspozīciju.

Ovīšu bāka atrodas Ovīšu zemesragā, 360 metru attālumā no krasta līnijas. Ovīšu bākas tornis ar laternu sasniedz 37 metru augstumu, tās bākuguns ir redzama 15 jūras jūdžu attālumā. Bākai ir dubultcilindra konstrukcija - tās diametrs ir 11,5 metri, bet akmeņu mūra iekšpusē ir otrs tornis ar diametru 3,5 metri.

Bāka joprojām darbojas un ir iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā. Tā ir iecienīts tūristu apskates objekts, kur notiek arī akustiskie koncerti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu