Atziņa «Patriotu spēlēs» - jūrmalnieki maksā vairāk, bet saņem mazāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītas astotās «Patriotu spēles». Šoreiz TVNET uz sarunu par darbu ievēlēšanas gadījumā bija aicinājis Andreju Kondratjuku (Gods kalpot mūsu Latvijai) un Uldi Kronblūmu («Tev, Jūrmalai!/Jaunā konservatīvā partija») no Jūrmalas. Abi kandidāti stāstīja par darbu, kas plānots, ko nepieciešams mainīt, tika arī nonākts pie atziņas - lai arī Jūrmalas budžets uz vienu iedzīvotāju ir lielāks nekā Rīgā, jūrmalnieki maksā vairāk, bet saņem mazāk.

Partijas «Gods kalpot mūsu Latvijai» pārstāvis Kondratjuks sarunā ar žurnālistu Māri Zanderu skaidroja - ja Jūrmalas budžets uz vienu iedzīvotāju ir 1,8 tūkstoši gadā, tad Rīgas budžets uz vienu iedzīvotāju ir 1,3 tūkstoši.

«Tad jautājums ir kāpēc Jūrmalā ir dārgāks siltums, kāpēc Jūrmalā ir divreiz vai trīsreiz dārgāks ūdens un kanalizācija. Mēs maksājam vairāk un saņemam mazāk,» neizpratni pauda Kondratjuks.

Kroblūms gan piebilda, ka ir atšķirība, kā tiek veikti tarifu aprēķini, vienlaikus viņš norādīja uz kādu gadījumu, kas ir nedaudz aizdomīgs.

Kondratjuks ilgus gadus vadījis Dzintaru koncertzāli.

Jūrmalā pašvaldību vēlēšanām iesniegti 12 saraksti, no kuriem kandidēs 181 cilvēks. Jaunākajam kandidātam ir 18 gadi, bet četri cilvēki ir vecumā no 71 līdz 80 gadiem. Vidējais vecums kandidātam ir 46,6 gadi.

Vienam kandidātam ir Amerikas Savienoto valstu pilsonība, bet vēl vienam – Somijas. 132 no kandidātiem pēc tautības latvieši, 17 – krievi, bet vēl 29 savu tautību nav norādījuši. Pie savām kandidēšanas pazīmēm 160 personas norādījušas, ka Jūrmalā dzīve, desmit no tām strādā, bet vēl desmit pie kandidēšanas pazīmēm norādījuši, ka Jūrmalā viņiem ir tikai īpašums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu