Turpināsies Rīgas cirka ēkas fasādes konservācijas darbi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas cirka ēkas fasādes nostiprināšana ir pabeigta, taču vēl tiks veikti fasādes konservācijas darbi, lai gan plašākiem remontdarbiem nepieciešamos līdzekļus lūgs valdībai, šodien preses konferencē sacīja Rīgas cirka vadītāja Ināra Kehre.

Pabeigtie cirka ēkas fasādes nostiprināšanas darbi ir būtiski priekšdarbi, lai varētu veikt ēkas fasādes konservācijas pasākumus, sacīja Kehre, skaidrojot, ka iepriekš veiktā ekspertīze pamatkonstrukciju tehnisko nolietojumu kopumā vērtēja kā apmierinošu. Tomēr būtiskas ir cirka ēkas Merķeļa ielas fasādes deformācijas, un to neprognozējamā ietekme uz kopējo ēkas noturību, kas neatbilst ugunsdrošības un vides pieejamības prasībām.

Fasādes nostiprināšanas fāzē uzstādītas pagaidu metāla atsaites no Merķeļa ielas fasādes uz iekšējo nesošo konstrukciju, nodrošinot fasādes stabilitāti līdz turpmāko konservācijas darbu uzsākšanai, sacīja SIA «Velve» projektu vadītājs Jānis Jēgers. Lai gan Kehre piebilda, ka finansējums turpmākiem remontdarbiem tiks lūgts Ministru kabinetam.

Tāpat Kehre stāstīja, ka Rīgas cirkā vairs netiks izmantoti savvaļas sugu dzīvnieki, šādu lēmumu pamatojot ar Pārtikas un veterinārā dienesta nostāju, ka Rīgas cirka ēkā nav iespējams pilnvērtīgi nodrošināt savvaļas sugu dzīvnieku fizioloģikās vajadzības.

Viņa arī skaidroja, ka šobrīd nokomplektē Rīgas cirka darbinieku komandu, veidojot radošo padomi. Pašlaik ir piesaistīta Māra Pāvula, kura strādā pie cirka izglītības programmas stratēģijas izstrādes. Tāpat maija beigās Rīgas cirks uzņems pieredzējušu cirka mākslas organizāciju ekspertu Johanu Floku no Francijas, kurš konsultēs Rīgas cirka stratēģijas izstrādes jautājumos un uzstāsies Rīgā ar publisku runu par mūsdienu cirka daudzveidību un cirka industrijas specifiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu