Prokremliskā «Saskaņa» bija un būs atslēgas partija Liepājas domē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Gan pašreizējais Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks, kura vietnieks ir bijušais partijas «Saskaņa» biedrs Jurijs Hadarovičs, gan Latvijas Reģionu apvienības deputāta kandidāts Jānis Vilnītis pieļauj iespēju arī nākamajā Liepājas domes sasaukumā sadarboties ar partiju «Saskaņa», vēsta laikraksts «Kurzemes Vārds».

Lai gan Vilnītis sākotnēji noliedzis kontaktēšanos ar «Saskaņu» saistīto Reini Točelovski, tomēr diskusijā ar pašreizējo Liepājas mēru Uldi Sesku atzina, ka ticies ar Točelovski un pieļauj iespēju sadarboties ar «Saskaņu» pēc ievēlēšanas domē.

Diskusijā ar pašreizējo Liepājas mēru Uldi Sesku opozicionārs Vilnītis atzina, ka ir ticies ar jau pieminēto Točelovski, tomēr esot atteicies no Točelovska sadarbības piedāvājuma pirms pašvaldību vēlēšanām.

Atbildot uz jautājumu, vai Jānis Vilnītis būtu gatavs pēc pašvaldību vēlēšanām sadarboties ar prokremlisko «Saskaņu», deputāta kandidāts atbildēja, ka visu izlems liepājnieki: «Būs ievēlēti cilvēki, kam liepājnieki uzticas, un tad tikai varam skatīties, ar ko kopā varam sastrādāties. Pašvaldībās jau to cilvēku pazīst. Viņš varbūt zina, ka «Saskaņā» šobrīd ir daudz nepartejisku biedru. Piemēram, viena situācija būtu, ka ievēlētu Točelovski, Magaramu un Agešinu, un cita situācija, kad ievēlētu trīs uzņēmējus, kurus es ļoti labi pazīstu,» pauda Vilnītis.

Točelovskis un Magarams gan vēlēšanās nekandidē.

Uldis Sesks un Jānis Vilnītis, taujāti par iespējamo savstarpējo sadarbību pēc vēlēšanām, šādu iespēju pieļāva, Seskam piebilstot, ka tas būtu jāveic uz savstarpējas uzticības pamata. Savukārt Vilnītis, reaģējot uz Seska pārmetumu par «sarkanajām līnijām», izteicās, ka sadarbība ar Seska Liepājas partiju varētu nebūt vienkārša: «Te jau ir tā, vai tu esi īstā ierakumu pusē vai ne,» sacīja Vilnītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu