Ekstrēmistu uzbrukumā sadegušās palestīniešu ģimenes tuvinieki sūdz tiesā Izraēlu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Okupētajās Rietumkrasta teritorijās ebreju ekstrēmistu uzbrukumā sadegušās palestīniešu ģimenes tuvinieki pirmdien iesūdzējuši tiesā Izraēlu, pieprasot saukt to pie atbildības un izmaksāt kompensāciju par 2015.gadā notikušo traģēdiju.

Uzbrukumā ar degmaisījuma bumbām 2015.gada jūlijā tika nogalināts 18 mēnešus vecais Ali Davabša un abi viņa vecāki.

Viņa brālis Ahmeds, kuram tagad ir seši gadi, bija vienīgais izdzīvojušais ģimenes loceklis. Viņš uzbrukumā guva smagus apdegumus.

«Šodien mēs iesniedzām sūdzību Nācaretes apgabaltiesā, pieprasot saukt pie atbildības Izraēlas valsti par Davabšu ģimenes sadedzināšanu Dumas ciemā, Rietumkrastā,» ziņu aģentūrai AFP apliecināja advokāts Hasans al Hatibs, kurš pārstāv ģimeni.

Ahmeda tēvocis Nasers Davabša apliecināja, ka tuvinieki pieprasa, lai Izraēlas valsts atzīst atbildību un izmaksā 16 miljonus šekeļu (četrus miljonus eiro) lielu atlīdzību.

Izraēla jau 50 gadus ir okupējusi Rietumkrastu, un Hatibs sacīja, ka valstij būtu jāuzņemas atbildība par šīm slepkavībām.

«Bērns Ahmeds cieš invaliditātes dēļ,» piebilda advokāts, turklāt viņam «tēva, mātes un brāļa zaudējuma dēļ ir ierobežotas medicīniskās un psiholoģiskās spējas».

21 gadu vecais Rietumkrasta ebreju kolonistu apmetnes Šilo iedzīvotājs Amirams Ben Uliels tika apsūdzēts par trim slepkavībām un vienu slepkavības mēģinājumu, ļaunprātīgu dedzināšanu un sazvērestību, lai pastrādātu naida noziegumu.

Kādai 17 gadus vecai personai, kuras vārds netiek izpausts, tika izvirzītas apsūdzības par līdzdalību rasistiski motivētā slepkavībā.

Izraēlas aizsardzības jomas amatpersona atzina, ka ģimene nevar pretendēt uz kompensāciju, kas pienākas terorisma upuriem, jo uz to var pretendēt vienīgi Izraēlas pilsoņi.

Tomēr ģimene varēs vērsties citā komitejā, kas izmaksā kompensācijas par tā dēvētajiem nacionālistu uzbrukumiem, sacīja amatpersona.

Nasers Davabša apstiprināja AFP, ka tuvinieki ir noraidījuši iepriekšējo kompensācijas piedāvājumu, jo pieprasa, lai atbildību uzņemas Izraēlas valsts, bet šī prasība tikusi noraidīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu