Atlaista Iecavas Mūzikas un mākslas skolas direktore, kura izpelnījusies audzēkņu vecāku neapmierinātību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No «Bauskas Dzīves» arhīva

Pimrdien Iecavas novada domes ārkārtas sēdē pēc pašas lūguma no amata atbrīvota Iecavas Mūzikas un mākslas skolas direktore Ineta Pilverte, kuras atbilstību amatam iepriekš lūguši izvērtēt audzēkņu vecāki, informēja Iecavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Lelde Podniece-Jostmane.

Pilverte kopš pērnā gada 19.decembra atradās ilgstošā darba nespējā. Decembrī saņemtas arī skolas audzēkņu vecāku sūdzības par viņas darbu. Bet 3.maijā domē saņemts Pilvertes iesniegums ar lūgumu atbrīvot viņu no darba. Deputāti lēma izbeigt darba tiesiskās attiecības ar Pilverti saskaņā ar Darba likuma 114.pantu pēc savstarpējas vienošanās.

Prombūtnes laikā Pilvertes pienākumus pildīja vietniece mācību darbā Zane Andžāne-Agarska, kura šodien apstiprināta direktores amatā. Konkurss uz amata vietu netika rīkots, jo Andžāne-Agarska parādījusi, ka spēj sekmīgi vadīt iestādi, pauda Podniece-Jostmane.

«Skolā izdevies uzlabot mikroklimatu, viņa ir audzēkņu, vecāku un skolas pedagogu atzīta,» raksturoja pašvaldības pārstāve.

Andžāne-Agarska ir ieguvusi profesionālo maģistra grādu mūzikas pedagoģijā un beigusi doktorantūras studijas Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas programmā «Pedagoģija», norit promocijas darba aizstāvēšanas process.

Andžāne-Agarska skolas direktores amatā stāsies, kad būs saņemta Kultūras ministrijas Kultūras izglītības centra piekrišana kandidatūras apstiprināšanai.

Kā ziņots, Iecavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu vecāki atklātā vēstulē pauduši neapmierinātību ar Pilvertes darbu un vadības stilu, kā arī lūdza izvērtēt viņas atbilstību ieņemamajam amatam.

Vēstuli parakstījuši 24 vecāki, kurus satraukusi vairāku skolas pedagogu un administrācijas darbinieku vēlme darbu pamest.

«Mēs uzskatām, ka Inetas Pilvertes autoritatīvais, neprofesionālais un haotiskais skolas vadības stils nav Iecavas Mūzikas un mākslas skolai un mācību procesam atbilstošs, kaitē skolas prestižam un audzēkņu profesionālajai izaugsmei,» pausts vēstulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu