Londonas lesbiešu «piedzīvojumi» Dubaijā, Gruzijā un Turcijas cietumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Mazāk nekā pirms mēneša spāniete Himena Riko un ēgiptiešu izcelsmes Šaza Ismaila bija iemīlējies meiteņu pāris Londonā, taču zvans no Šazas tēva visu izmainīja. Meitenes devās piespiedu ceļojumā, kura laikā saņēma nāves draudus, bēguļoja pāri vairākām robežām un sabija Turcijas cietumā, kur attieksme esot bijusi «negaidīta, necilvēcīga un briesmīga».

Nu esot drošībā Himenas dzimtajā pilsētā Toroksā meitenes atklāj medijiem trīs nedēļu ilgo murgaino pārbaudījumu. Iemesls? Šazas ģimenes centieni abas mīlnieces izšķirt.

«Es tiešām vēlos izstāstīt mūsu stāstu, jo, manuprāt, tas varētu palīdzēt daudziem cilvēkiem, kuri cieš no represijām tikai tā iemesla dēļ, ka ir homoseksuāli,» Himena atklāj.

Viss sākās gluži nevainīgi. Saskaņā ar 28 gadus vecās Himenas teikto pāris no Londonas 14. aprīlī devās uz Dubaiju, jo Šazas tēvs apgalvoja, ka viņas māte atrodas slimnīcā.

«Taču tas bija triks,» saka Himena.

«Viņš draudēja mūs nogalināt un teica, ka mums var nākties iet cietumā, jo esam lesbietes.»

21 gadu vecā Šaza atklāj, ka ģimene viņas ieslēdza, taču abas pamanījās izbēgt un aizlidot uz Tbilisi Gruzijā, no kurienes viņas gribēja nokļūt atpakaļ Londonā. Taču pat tur viņas nebija pasargātas no Šazas ģimenes dusmām.

Viņas tēvs uzradās lidostā un saplēsa dokumentus, tai skaitā vīzu, kas bija nepieciešama, lai atgrieztos Apvienotajā Karalistē. Šī iemesla dēļ Gruzijas varasiestādes abas nogādāja uz Turcijas robežas, kur tika arestētas un nogadātas Stambulā.

Aresta iemesls bija apsūdzība saistībā ar terorismu, saka Himena, piebilstot, ka viņas parakstījušas dokumentus, kurus nav sapratušas. Himenai ļāva sazināties ar ģimeni, kura ziņoja par situāciju Spānijas policijai.

Pēc trim Turcijas cietumā pavadītām dienām Spānijas Ārlietu ministrija panāca viņu atbrīvošanu, ļaujot metenēm lidot uz Spāniju, kur Himenas ģimene viņas labprāt uzņēma.

«Man likās, ka mēs no turienes neizkļūsim,» saka Himena. «Viņi teica, ka es varu doties, bet viņai ir jāpaliek, bet es teicu, ka bez viņas nekur neiešu.»

Šazas tēvs savukārt stāsta citu notikumu versiju, lai gan atzīst, ka devās uz Tbilisi lidostu, lai ar varu atgūtu savu meitu.

«Kad viņa ieradās Dubaijā, es viņu apskāvu,» Spānijas televīzijas kanālam «Antena 3» sacīja tēvs. «Viņa teica, ka vēlas palikt Londonā, bet es viņu aicināju braukt mājās un aprunāties par viņas homoseksuālajām attiecībām, jo to viņa mums paziņoja īsziņā. Viņa iznāca no skapja, aizsūtot mātei īsziņu.»

Šazas tēvs apgalvo, ka piedāvājis meitu aizvest pie psihologa, kā arī, ka viņa piekritusi palikt Dubaijā un tur mācīties. Pēc tam meita no ģimenes mājas esot pazudusi.

«Pēc viņas pazušanas es devos uz policiju. Draugs man pastāstīja, ka Šaza ir Gruzijā, un es ziņoju, ka viņa ir aizbēgusi vai nolaupīta.»

Viņš paskaidroja, ka uz Tbilisi devies ar advokātu, taču vienīgie dokumenti, kurus viņš esot saplēsis, bija daļa no meitas vecās pases.

Himena Riko pieņem, ka viņas partneres tēvs dara to, ko uzskata par labāko: «Es zinu, ka viņš viņu mīl. Taču viņa prāts ir tik aprobežots, ka nespēj saprast.»

Nu Himena cer Šazu apprecēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu