Kas notika ar pazudušo Madelēnu Makanu? Sešas versijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire/Scanpix

Pirms 10 gadiem trīsgadīgā Madelēna Makana pazuda no brīvdienu dzīvokļa Praia da Luz kūrortā Portugālē, aizsākot vienu no lielākajiem cilvēku meklēšanas gadījumiem vēsturē.

Madelēnas lieta izraisīja nebijušu un nerimstošu mediju uzmanību, taču pat dekādi vēlāk nav bijuši konkrēti spriedumi un meitenītes liktenis ir miglā tīts.

Lai arī baumas, konspirācijas un spekulācijas turpina izplatīties, ir sešas ticamas versijas par to, kas ar ar Madelēnu varētu būt noticis, raksta Lielbritānijas medijs «The Telegraph».

Laupīšana nogāja greizi

Kad Skotlendjards 2011. gadā publicēja izmeklēšanas pārskatu, tajā bija iekļauta virkne dzīvokļu laupīšanu Algarves reģionā, tai skaitā arī Praia da Luz. Pirms Madelēnas pazušanas laupīšanu skaits bija palielinājies četras reizes.

Makanu dzīvokļa terases durvis 3. maija naktī bija atstātas neaizslēgtas, tāpēc zagļi varēja viegli piekļūt. Policija uzskatīja, ka zādzības pastrādāja zagļu banda, kuru darbojoties varētu būt pārsteigusi mazā Madelēna, tāpēc viņu nolaupīja.

Viltus labdarības līdzekļu vācēji

2013. gadā Skotlendjards paziņoja, ka izmeklētāju uzmanības lokā nonācis grupējums, kas izliekas par labdarības līdzekļu vācējiem Praia da Luz kūrortā, dodoties pie cilvēkiem uz mājām. Viņi bijuši aktīvi arī tad, kad pazuda Madelēna. Aculiecinieki ziņoja par diviem vīriešiem, kuri kūrortā vākuši naudu bāreņiem.

Nozagta, lai pārdotu pārim bez bērniem

Tā kā nav pierādījumu Madelēnas nāvei, viena no versijām par viņas pazušanu, ir mērķtiecīga nolaupīšana, lai pārdotu turīgam pārim bez bērniem. Aculiecinieki apgalvojuši, ka redzējuši aizdomīgus cilvēkus staigājam pa kūrortu dažas dienas pirms meitenītes pazušanas, kuri varētu būt meklējuši pasūtījumam atbilstošu bērnu. Tā brīža izmeklēšanas vadītājs Endijs Redvuds sacīja, ka Madelēnas pazušanai ir raksturīgas iepriekš izplānotas nolaupīšanas pazīmes.

Kļuvusi par pedofilu bandas upuri

Policija arīdzan izemklējusi iespēju, ka Madelēna varētu būt kļuvusi par seksuālu uzbrucēju upuri, kuri Algarves reģionā jau darbojās vairākus gadus. Policija trīs gadu laikā pirms Madelēnas pazušanas bija identificējusi deviņus seksuālus uzbrukumus un trīs mēģinājumus, kad upuri bija 6-12 gadus vecas britu meitenes.

Noklīdusi

Vēl viena teorija par Madelēnas pazušanu ir tāda, ka meitenīte, kura pirmā stāva dzīvoklī atradās kopā ar savu brāli un māsu, pamodusies un devusies meklēt vecākus, kuri tai brīdī vakariņoja restorānā kopā ar draugiem. Tā kā terases durvis bija vaļā, viņa varēja pa tām izkļūt, nomaldīties vai arī iekļūt satiksmes negadījumā.

Kļuvusi par cilvēktirdzniecības upuri

Madelēna varēt būt kļuvusi par cilvēktirdzniecības grupējumu mērķi, kuri aizveduši viņu uz netālo Spāniju un pēc tam pāri Gibraltāram uz Ziemeļāfriku. Izmeklētāji konstatējuši vairākas pēdas, kas vedušas uz Maroku.

2007. gadā dažus mēnešus pēc Madelēnas pazušanas tūristi Tanžerā nofotografējuši vietējās sievietes nacionālajos tērpos, kuras nesusās blondu balto meitenīti. Pēc tam gan sievietes tika sameklētas un noskaidrots, ka tā bijusi vietējā fermera meita, taču Maroka un tai blakus esošās Ziemeļāfrikas vlastis aizvien ir svarīgas izmeklēšanas vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu