«Patriotu spēlēs» Rīgas mēra amata kandidāti neredz jēgu pašvaldības aptiekām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītas septītās «Patriotu spēles». Šoreiz uz sarunu TVNET bija aicinājis Rīgas mēra amata kandidātu Ati Zakatistovu no «KPV LV» un «Vienotības» mēra amata kandidātu Vilni Ķirsi. Diskusijā tika runāts par to, vai pašvaldībai ir jānodarbojas ar uzņēmējdarbību. Abi mēra kandidāti bija vienisprātis, ka ar uzņēmējdarbību, piemēram, iepriekš izskanējušo ideju no «Saskaņas» un «Gods kalpot Rīgai» atvērt aptiekas, pašvaldībai nevajadzētu nodarboties.

Zakatistovs sarunā ar žurnālistu Māri Zanderu bija skeptisks – pašvaldībai principā nav jānodarbojas ar uzņēmējdarbību. «Pašvaldību uzdevums ir ieņemt un sadalīt,» kritizējot pašreizējo praksi Rīgas domē, teica Zakatistovs un piebilda, ka pašlaik ar iedzīvotāju naudu tiek riskēts – to var pazaudēt, bet peļņas gadījumā, tā tiek sadalīta, taču iedzīvotājiem no tā guvuma nav.

Arī Ķirsis norādīja, ka pašvaldībām nevajag ne ražot ūdeni, ne vērt vaļā aptiekas. Vienlaikus Ķirsis piebilda, ka pašvaldībai ir tādas funkcijas, kuras var pildīt uzņēmums, piemēram, «Rīgas ūdens».

«Nesaprotu, kāpēc «Rīgas mežiem» būtu jākonkurē ar zāģētavām, kuru Latvijā ir ļoti daudz,» klāstīja Ķirsis.

Vēstīts, ka partijas «Saskaņa» un GKR plāno veidot municipālās aptiekas pie pašvaldības ārstniecības iestādēm, kurās medikamenti būšot iegādājami ar minimālu uzcenojumu.

Tāpat, neraugoties uz KP un uzņēmēju organizāciju iebildumiem, ka valsts un pašvaldības uzņēmumiem nevajadzētu iesaistīties komercdarbībā, sevišķi tirgos, kur ir pietiekams dalībnieku skaits un konkurence attīstās, Rīgas dome 2012.gadā lēma dibināt uzņēmumu «Aqua Riga», sāks nodarboties ar dzeramā ūdens fasēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu