Mākslinieki ar bezmaksas koncertu aicina balsot par Makronu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Parīzes Filharmonijā otrdienas vakarā notika bezmaksas koncerts, kurā mūziķi, mākslinieki un dejotāji aicināja vēlētājus prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā svētdien balsot par centristu Emanuelu Makronu, lai novērstu galēji labējās nacionālistes Marinas Lepēnas ievēlēšanu.

Mākslinieki vērsās pie vēlētājiem ar aicinājumu atbalstīt Francijas kulturālo daudzveidību. Lepēna ir solījusi ierobežot imigrāciju Francijā, ja viņa tiktu ievēlēta prezidenta amatā.

«Mums, kas gribam turpināt dzīvot uz atšķirībām bāzētās sabiedrībās, šonedēļ ir jāpastiprina šie centieni un jāaicina maksimāli daudz cilvēku izplatīt mūsu draudzības vēsti,» sacīja filharmonijas direktors Lorāns Beils.

«Mums ir jāaizstāv māksla, kas liek mums justies neērti, pacilā mūs, aizkustina mūs vai liek mums domāt, padarot mūs cilvēcīgākus. Mums ir jābūt kopā, lai aizstāvētu brīvību, vienlīdzību un brālību,» teica aktrise Selīna Saleta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu