VP piegādāti 40 netrafarētie auto; patrulēs arī lauku reģionos (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau šomēnes visos Latvijas reģionos ceļu policija sāks veikt ceļu satiksmes uzraudzību ar vēl 40 jaunām netrafaretām automašīnām. Ņemot vērā, ka policijai daļa no jaunajām mašīnām ir «Subaru», ceļu satiksmes uzraudzība un agresīvo vadītāju tvarstīšana notiks arī uz ceļiem, kur ir slikts segums.

Jauno automašīnu prezentācijas pasākumā Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis sacīja, ka šajā mēnesī policijas rīcībā nonāks visas 40 jaunās, netrafarētās automašīnas - «Subaru» un «Škoda». Viņš norādīja, ka tās pilnībā atbilst visām prasībām, aprīkotas ar jaudīgiem motoriem, modernu aparatūru ātruma fiksēšanai, kamerām, lai varētu fiksēt pārkāpējus.

Komentējot to, kāpēc Valsts policijai nepieciešamas arī apvidus automašīnas, Ķuzis norādīja, ka par aktīvāku agresīvo vadītāju, ātruma pārkāpēju uzraudzību, lūgumi nākuši no reģioniem, kur ir sliktāks ceļu segums.

Tiesa, precīzu «Subaru» skaitu Ķuzis neatklāja.

Policijas šefs skaidroja, ka netrafarētās automašīnas paredzētas arī motociklistu uzraudzībai, kuriem ne vienmēr tīk braukt, ievērojot visus ceļu satiksmes noteikumus. Ķuzis piebilda - lai arī automašīnas ir jaudīgas, pakaļdzīšanās neesot policijas mērķis. Tāpat viņš akcentēja, ka motociklistu uzraudzībai paredzētas moto patruļas.

Motociklistu un kopējai satiksmes uzraudzībai policija arī nākamgad plāno iegādāties vēl desmit motociklus.

Automašīnu piegādātāji ir Pilna servisa līzings un Karlo motors. Mašīnas tiek nomātas uz pieciem gadiem, kopumā tērējot teju 2,5 miljonus eiro. Ķuzis norādīja, ka daļu spēkratu pēc pieciem gadiem policija varētu izpirkt.

Kopumā likumsargiem piegādāti 40 jaunas tumšas krāsas netrafarēti «Subaru Forester» apvidus automobiļi un «Škoda Superb» markas spēkrati,

bet arī trafaretās automašīnas - 45 «Opel Mokka», 46 «Škoda Octavia» un 15 mikroautobusi «Renault Traffic».

Ņemot vērā satiksmes intensitāti galvaspilsētā, Rīgā šo automašīnu skaits būs vislielākais. Šobrīd uz Latvijas autoceļiem satiksmi uzrauga septiņas netrafarētās ceļu policijas automašīnas.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Policija atzīmē, ka tās sevi ir pierādījušas kā pietiekami efektīvu līdzekli satiksmes dalībnieku uzraudzībā, piemēram, kontrolējot agresīvu braukšanu.

Tas nozīmē, ka netrafarētās policijas automašīnas uz ceļa ir grūtāk pamanīt un daudz sarežģītāk identificēt, kas palīdz policistiem biežāk konstatēt pārkāpumus, piebilst policija.

Policija arī akcentē, ka visas jaunās, netrafarētās automašīnas atbilst visām policijas sākotnēji izvirzītajām prasībām.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu