Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sagaidīs miljono apmeklētāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) ieradīsies miljonais apmeklētājs kopš jaunās ēkas «Gaismas pils» atklāšanas 2014.gada 29.augustā, informēja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Ikdienā LNB apmeklē gan lasītāji un bibliotēkas tiešo pakalpojumu izmantotāji, pasākumu apmeklētāji, gan tūristi. LNB kā lasītāji reģistrējušies vairāk nekā 120 000 cilvēku. Vidēji darbadienā LNB apmeklē ap 1000 cilvēku, bet brīvdienās šis skaits pieaug no 1500 līdz 2000 personām. Dienas laikā ēka var uzņemt 3000 cilvēku lielu plūsmu, sniedzot iespēju lasītavās vienlaicīgi strādāt 1000 lasītājiem.

Kā skaidro Zilberts, LNB ēka arvien vairāk apliecina bibliotēkas kā daudzfunkcionāla kultūras, izglītības un zinātnes centra plašās iespējas, rīkojot daudzveidīgas konferences, koncertus, izstādes un diskusijas, grāmatu atvēršanas svētkus, kā arī valstiskas nozīmes pasākumus. Pērn Gaismas pilī notikuši vairāk nekā 600 dažāda mēroga pasākumu.

2016.gada laikā LNB novadītas 2485 ekskursijas latviešu, krievu, angļu, vācu, poļu, somu, japāņu un ķīniešu valodās, uzņemot teju 40 000 ekskursantu.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu