Izraēlas raķete notriekusi «mērķi» virs Golanas augstienēm

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izraēla ceturtdien ar raķeti notrieca «mērķi» virs tās okupētajām Golanas augstienēm, izdarot to dažas stundas pēc tam, kad Sīrija apsūdzēja Izraēlu, ka tās raķetes raķetes ceturtdien trāpījušas «militārām pozīcijām» līdzās Damaskas lidostai.

«Pretgaisa aizsardzības sistēma «Patriot» pārtvēra mērķi virs Golanas augstienēm,» informēja Izraēlas armija savā oficiālajā «Twitter» kontā, nesniedzot sīkākas ziņas.

Armijas preses sekretāre atteicās komentēt Izraēlas mediju ziņas, ka notriektais objekts esot drons (bezpilota lidaparāts).

Izraēla 1967.gadā Sešu dienu kara laikā okupēja 1200 kvadrātkilometru lielu Golanas augstieņu teritoriju, atņemot to Sīrijai, un vēlāk anektēja šo teritoriju.

Sīrija turpina kontrolēt Golanas augstieņu daļu apmēram 510 kvadrātkilometru platībā.

Starp abām valstīm tehniski pastāv karastāvoklis, tomēr situācija uz robežas lielākoties bija mierīga desmitiem gadu līdz 2011.gadam, kad Sīrijā sākās pilsoņkarš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu