Kubas universitātē izveidota Kastro studiju katedra

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PRENSA LATINA / REUTERS

Havanas Universitātē ceturtdien tika atklāta goda katedra, kas paredzēta bijušā Kubas prezidenta Fidela Kastro ideju un darbu studijām, ziņoja valsts mediji.

Katedra pētīs Kastro «revolucionāro ceļu», sevišķi viņa «uzticību neatkarībai, sociālam taisnīgumam, solidaritātei un konfrontācijai ar cilvēces galvenajām dilemmām,» sacīja Havanas Universitātes rektors Gustavo Kobreiro.

Šo multidisciplināro katedru vadīs kubiešu vēsturniece – Havanas Universitātes emeritētā profesore Fransiska Lopesa Siveira, ziņoja Kubas oficiālais laikraksts «Granma».

Fidels Kastro nomira pērnā gada novembrī 90 gadu vecumā. Pirms nāves Kastro lūdza, lai viņa vārdā netiktu nosauktas sabiedriskas institūcijas un viņam netiktu veltīti pieminekļi.

Viņa vēlmi novērst personības kulta attīstīšanos atspoguļo likums, kuru decembrī pieņēma Nacionālā asambleja. Tas aizliedz izmantot Kastro vārdu, «dodot nosaukumus institūcijām, laukumiem, parkiem, ielām un citām sabiedriskām vietām, kā arī jebkādos rotājumos, atzinības izrādīšanā vai goda titulos».

Šis likums arī ierobežo Kastro tēla izmantošanu komerciālas reklāmas mērķiem.

Šis likums tomēr pieļauj izņēmumu attiecībā uz nosaukuma došanu kādai institūcijai nākotnē, kas pētītu Kastro un viņa ieguldījumu valsts vēsturē.

Tas arī pieļauj jau ilgu laiku praktizēto Kastro ikonogrāfijas un tēla izmantošanu sabiedriskos pasākumos, kā arī viņa fotogrāfiju izvietošanu skolās, darbavietās, armijas objektos un citās sabiedriskās iestādēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu