Speciālisti Havaju salās nobažījušies par inficēšanās pieaugumu ar retu parazītisku tārpu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Havaju salās uzliesmojusi inficēšanās ar retu parazītisku tārpu, ziņo «ABC News», atsaucoties uz vietējiem veselības iestāžu pārstāvjiem.

Speciālisti ir nobažījušies, ka inficēšanās ar parazītisko tārpu varētu strauji izplatīties.

Tārps, kura nosaukums ir «Angiostrongylus cantonensis» upura organismā izraisa infekciju, pret to nav zāļu, dažkārt iznākums var būt letāls. Cilvēki ar tārpu inficējas, ēdot jēlus vai nepietiekoši apstrādātus gliemežus, augļus vai dārzeņus, infekcija var izraisīt meningītu.

Maui salā pēdējo trīs mēnešu laikā tika konstatēti seši saslimšanas gadījumi, salīdzinot ar iepriekšējiem desmit gadiem, kad reģistrēti tikai divi inficēšanās gadījumu, vēsta «Associated Press».

Parazīts cilvēka organismā var dzīvot mēnešiem. Tas var nodarīt kaitējumu nervu sistēmai, radīt sāpes.

«Mūsu organisms secina, ka tas ir svešķermenis un tam uzbrūk, tikmēr tārps jau ir dažus centimetrus liels un mūsu imūnsistēma cenšas to nogalināt, taču vislielākā problēma ir tā, ka uzbrūkot tārpam, tā uzbrūk mums pašiem» skaidro Maui ārsts Lorins Pangs.

Inficēšanās simptomi ir galvassāpes, kakla stīvums, acu jūtība pret gaismu, vemšana, tie parādās sešas nedēļas pēc inficēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu