Aptaujas: Sarucis Makrona pārsvars pār Lepēnu

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas prezidenta vēlēšanu šā brīža favorīta centrista Emanuela Makrona pārsvars pār galēji labējo kandidāti Marinu Lepēnu sarucis, liecina divas aptaujas par vēlētāju noskaņojumu, kas veiktas pēc otrdien notikušajām kandidātu televīzijas debatēm.

Pirmajā kārtā 23.aprīlī Makrons saņems 25% balsu, bet Lepēna 24%, liecina ceturtdien izplatītie pētījumu centra «Harris Interactive» un raidorganizācijas «France Televisions» aptaujas dati.

Atbalsts abiem kandidātiem kopš 23.marta aptaujas sarucis par vienu procentpunktu. Tiesa gan, viņi abi bez problēmām kvalificēsies otrajai kārtai 7.maijā.

Otrajā kārtā Makrons saņems 62%, bet Lepēna - 38%, liecina jaunākā aptauja. Pirms divām nedēļām par Makronu otrajā kārtā bija gatavi balsot 65% francūžu, bet par Lepēnu - 35%.

Aptauja tika veikta pēc otrdienas televīzijas debatēm, kas bija jau otrās priekšvēlēšanu kampaņas gaitā, bet pirmās, kurās piedalījās visi 11 kandidāti.

Pēc pārliecinošā snieguma debatēs pozīcijas aptaujās nostiprinājis kreisais ekstrēmists Žans Liks Melanšons, kurš tagad jau daudz neatpaliek no nesenā aptauju favorīta konservatīvā ekspremjera Fransuā Fijona.

Līdzīga aina paveras arī pētījumu centra «Elabe» un raidorganizācijas BFM TV aptaujā, kas publicēta trešdienas vakarā.

Tajā par Makronu gatavi balsot 23,5%, kas ir kritums, salīdzinot ar 25,5% iepriekšējā 28.-29.marta aptaujā. Atbalsts Lepēnai sarucis no 24% uz 23,5%.

Otrajā kārtā Makrons saņems 62%, bet Lepēna - 38%, liecina «Elabe» un BFM TV aptauja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu