«Patriotu spēles»: Liepājas metalurga nedienas atstāja rētu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz trešo «Patriotu spēļu» dueli šoreiz aicināti Jānis Vilnītis, kurš pašvaldību vēlēšanās, kas notiks 3.jūnijā, startēs no Latvijas Reģionu apvienības saraksta, kā arī Liepājas mēra Ulda Seska vietnieks Gunārs Ansiņš (Liepājas partija). Diskusijas gaitā abi politiķi atzina, ka «KVV Liepājas metalurga» atstājis rētu. Vienlaikus Liepājā rodas jauni uzņēmumi, kuri sāk nodrošināt darba vietas.

Ansiņš, atbildot uz žurnālista Māra Zandera uzdotajiem jautājumiem par «Liepājas metalurgu», skaidroja, ka uzņēmuma neesamība ir atstājusi jūtamu rētu, taču, pašlaik skaitļi rādot, ka ekonomikā metalurga neesamība pamazām uzsūcas.

«Pēdējo mēnešu laikā Liepājā parādās arvien jauni uzņēmumi, kuri cilvēkiem nodrošina darbu,» teica Ansiņš un piebilda, ka ir redzamas pazīmes, ka pilsētā trūkst kvalificēta darba spēka, jo atsevišķi uzņēmumi metālapstrādē aicina darbiniekus no Ukrainas.

Savukārt Vilnītis klāstīja, ka bijušie «Liepājas metalurga» darbinieki, kuri palikuši uz vietas, var arī nepietikt uzņēmumiem, kur varētu sākt darboties šajā nozarē. «Daudziem ir arī zudusi ticība par to, vai darba atkal netiks pazaudēts,» pauda Vilnītis.

Sarunas pirmajā daļa abi politiķi tika izprašņāti arī par to, vai vietējie vairāk balso par politsko spēku, vai konkrētiem cilvēkiem. Vilnītis pauda pārliecību, ka pašvaldību līmenī personību ietekme ir daudz lielāka nekā Saeimas vēlēšanās. «Visu mūžu tu veido tēlu,» pauda Vilnītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu