«Patriotu spēles»: nesamērīgā pārmaksa par Dienvidu tiltu; tumšas, nedrošas ielas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrajā «Patriotu spēļu» duelī aicināti Vienotības» Rīgas mēra amata kandidāts Vilnis Ķirsis un Nacionālās apvienības kandidāte Baiba Broka. Atbildot uz žurnālista Māra Zandera jautājumiem iepriekš piesaukto Dienvidu tilta pārkreditēšanu, Ķirsis bija pārliecināts par šādu iespēju, bet Broka bija atturīgāka, jo nav bijusi iespēja iepazīties ar noslēgto līgumu.

Broka pauda, ka gadījums ar Dienvidu tiltu izgaismo citu problēmu - opozīcijas deputāti ne vienmēr var iepazīties ar visiem dokumentiem, kas traucē rast konkrētus risinājumus. Daļa informācijas, arī Dienvidu tilta gadījumā, kā arī «Rīgas satiksmes» jautājumos, tiek gūta ar mediju starpniecību un arī šī informācija ir nepilnīga.

Tāpat Ķirsis pauda apņēmību ievēlēšanas gadījumā «tikt vaļā» no kapitālsabiedrību valdēm, kuras ir «zaudējušas uzticību». Broka gan šajā jautājumā bija pragmatiskāka - vispirms būtu jāveic audits, izvērtēšana, lai šāda rīcība neizskatītos pēc politiskās izrēķināšanās.

Diskusijas laikā tika nonākts arī pie drošības jautājuma. Broka savulaik norādīja, ka pie tā nepieciešams strādāt. Zanders gan sarunas laikā atgādināja, ka pašvaldības policija strādā, uz izsaukumiem brauc, tāpat Rīgā ir visai daudz videonovērošanas kameru, kuras palīdz fiksēt noziegumus un pieķert likumpārkāpējus. Broka gan skaidroja, ka savulaik paustu bija domājusi plašāk - pašreiz Rīgā, dažādos rajonos ir ielas, kuras ir slikti, vai vispār nav apgaismotas.

Tāpat nepieciešams domāt arī par velosipēdistu drošību, jāveido vairāk veloceliņu, vienlaikus neatņemot autovadītājiem vietu uz brauktuves.

Arī Ķirsis norādīja, ka pašreizējai pašvaldības vadībai, veidojot veloceļiņus, ir tieksme kaut ko atņemt, lai izveidotu citas lietas. «Piemēram, veloceliņu izveidē lielā daļā gadījumu tiek ierobežota vairāk auto braucēju vieta,» pārliecināts bija Ķirsis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu