Francijas prezidenta kandidāts Makrons sola valdību ar «jaunām sejām»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Emanuels Makrons
Emanuels Makrons Foto: Reuters/ScanPix

Francijas prezidenta vēlēšanu centriskais kandidāts Emanuels Makrons otrdien solīja, ka ievēlēšanas gadījumā viņš izveidos valdību ar «jaunām sejām».

Bijušais Fransuā Olanda valdības ekonomikas ministrs Makrons, kurš pērn dibināja jaunu politisku kustību «En Marche!» («Uz priekšu!»), sacīja, ka viņa valdībā puse ministru būs sievietes.

Makrons teica, ka viņš izvēlēsies premjerministru uz kompetences un pieredzes pamata, un ka ievērojams skaits ministru būs no pilsoniskās sabiedrības.

«Es nerekrutēšu manu valdību no politisko partiju līderiem,» solīja Makrons.

Viņš pauda pārliecību, ka «En Marche!» iegūs vairākumu parlamentā, kad jūnijā notiks parlamenta vēlēšanas – mēnesi pēc prezidenta vēlēšanu izšķirošās otrās kārtas.

Ja Nacionālajā asamblejā vairākumu iegūtu cita partija, Makronam vajadzētu pieņemt tās izvirzītu premjerministru, un tas samazinātu Makrona iespējas īstenot savu solījumu.

«Mēs esam vienīgais [politiskais] veidojums, kas katru dienu iegūst arvien vairāk piekritēju,» teica Makrons, piebilstot, ka savas biogrāfijas viņa kustībai ir iesnieguši 14 000 potenciālo deputātu kandidātu un kustība nominēs pa vienam kandidātam visām 577 Nacionālās asamblejas deputātu vietām.

«Mēs neesam tie, kuriem jājautā, vai spēsim izveidot vairākumu,» sacīja Makrons.

Sabiedriskās domas aptaujas rāda, ka prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā iekļūs Makrons un galēji labējās Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna, un šajā kārtā ir paredzama Makrona uzvara.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu