«Cūkas» uzdarbojas Talsos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Kāda TVNET lasītāja no Talsiem fiksējusi «maģisku» elektrības stabu pilsētā, pie kura jau vairāk nekā gadu uzrodas atkritumu maisi. Viņa iesūtījusi fotogrāfijas, kas parāda «cūkas» roku darbu Talsos gan tagad, gan pagājušajā gadā. Vai tavā pilsētā notiek tāpat?

Foto: TVNET lasītājs

Miskasti diezgan neregulāri savācot «Talsu namsaimnieka» darbinieki, kuri norādījuši, ka atkritumi pie staba «esot saskaņoti». TVNET lasītāja stāsta, ka pagājušā gada jūnijā sākusi saraksti ar «Talsu namsaimnieku». Uzņēmuma pārstāvji atbildējuši, ka sētnieks šai teritorijai nav piesaistīts, bet viens cilvēks vismaz reizi nedēļā dodas savākt gružus no grāvjiem, tad arī maisu, kurā tie salasīti, atstāj savākšanai.

«Acīmredzot šo kārtību ievērojis arī kāds cits, kas tādā veidā vēlas atbrīvoties no savām šmucēm.

Darbinieks solīja šo jautājumu turpmāk organizēt citādi - šajā vietā savāktos atkritumus neatstājot (tad varbūt arī citi tur tos neliks) un biežāk rūpēties par atkritumu savākšanu,» bijis rakstīts atbildē.

Foto: TVNET lasītājs

Diemžēl maisi pie staba turpinājuši rasties. Tie gan tikuši savākti ātrāk nekā citas reizes. «Šobrīd situācija atkal ir atgriezusies ierastajās sliedēs un, nokūstot sniegam, staba pakāje atkal tiek izrotāta gan ar melniem, gan «Maximas» maisiņiem, un par to savākšanu tālāk, protams, «Talsu namsaimnieks» jau ir aizmirsis,» stāsta TVNET lasītāja. Trīs maisiņi staba pakājē guļot jau vairāk nekā trīs nedēļas. Viņa novērojusi, ka līdzīga situācija ir novērojama arī citur pilsētā - cilvēki savus atkritumus atstāj, lai tos savāktu citi.

Foto: TVNET lasītājs

Portāls TVNET sācis ikgadējo akciju, aicinot palūkoties apkārt un ziņot par dabas piecūkotājiem. Kopā, tāpat kā ik gadu, tuvojoties Lielajai talkai, iestājamies par tīru vidi - vēlamies parādīt, cik neglīti cilvēki rīkojas, un atmaskot «cūkas».

TVNET aicina sūtīt fotogrāfijas un video ar «cūku roku darbu» uz cukas@co.tvnet.lv vai arī vēl labāk - pieķert pašu «cūku» pie rokas. Iesūtītajiem materiāliem jāpievieno vieta un laiks, kur notikušais fiksēts.

Foto: TVNET lasītājs
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu