Vējonis: Gruzija ir labs piemērs ar savu apņēmību ciešākai eiroatlantiskajai integrācijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Gruzija ir svarīgs NATO partneris un piemērs citām valstīm ar savu apņēmību ciešākai eiroatlantiskajai integrācijai, šodien tiekoties ar Gruzijas prezidentu Giorgiju Margvelašvili sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norādīja, ka ir svarīgi turpināt NATO Īpašo atbalsta programmu Gruzijai, kas stiprinās tās aizsardzības spējas un operatīvo sadarbību ar NATO, tādējādi palīdzot sagatavoties iespējamai dalībai aliansē.

Vējonis arī pauda atbalstu Gruzijas tālākai eiroatlantiskajai integrācijai un uzsvēra, ka Gruzija ir viens no ciešākajiem NATO un Eiropas Savienības (ES) sadarbības partneriem un ka ikvienai valstij ir tiesības pieņemt neatkarīgus un no ārēja spiediena brīvus lēmumus attiecībā uz savu ārējo un drošības politiku.

«Latvija ir gatava turpināt dalīties ar Gruziju savā reformu pieredzē. Tas ir grūts ikdienas darbs, kas ne vienmēr nes popularitāti, bet fundamentālas pārmaiņas ir nepieciešamas,» teica Vējonis, norādot, ka ir jāturpina cieša sadarbība ES Austrumu partnerības programmā.

Pārrunājot ekonomisko sadarbību, prezidents sacīja, ka vēl ir daudz vietas izaugsmei, par ko liecina šodien Tbilisi parakstītie nozaru un asociāciju sadarbības līgumi.

Vizītes laikā tika parakstīts protokols starp Latvijas un Gruzijas Iekšlietu ministrijām par savstarpējās sadarbības paplašināšanu, bet Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Gruzijas Uzņēmējdarbības attīstības aģentūras saprašanās memorands paredz sekmēt ciešāku abu valstu sadarbību, organizējot kopīgus uzņēmējdarbību veicinošus pasākumus.

Tāpat Latvijas informācijas tehnoloģiju klastera un Gruzijas informācijas komunikāciju tehnoloģiju uzņēmējdarbības padomes pārstāvji parakstīja saprašanās memorandu par sadarbību izglītības, zinātnes un informācijas tehnoloģiju jomā, kura mērķis ir veicināt uz zināšanām balstītas ekonomikas izaugsmi abās valstīs, informācijas tehnoloģiju kompetenču un zināšanu eksportu, kā arī jaunuzņēmumu un inovatīvu ekonomikas virzienu attīstību.

Savukārt sadarbības līgums starp Latvijas Telekomunikāciju asociāciju un Gruzijas Kabeļtelevīzijas savienību veicinās sadarbību nozarei svarīgu likumdošanas, apmācību un kiberdrošības jautājumu risināšanā.

Kā ziņots, prezidents ar kundzi Ivetu Vējoni valsts vizītē Gruzijā uzturas no 27. līdz 30. martam, kuras laikā apmeklēs arī Eiropas Savienības novērošanas misiju Gruzijā un apskatīs Gruzijas un Dienvidosetijas administratīvo robežlīniju, kā arī piedalīsies Latvijas un Gruzijas kopīgā investīciju projekta «Island of Music» atklāšanas ceremonijā.

Vizīte Gruzijā notiek vēsturiskā laikā, jo šodien stājas spēkā bezvīzu režīms starp Gruziju un Šengenas zonas valstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu