Mēnesi pirms prezidenta vēlēšanām neizlēmušo vēlētāju skaits Francijā ir 43%

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mēnesi pirms Francijas prezidenta vēlēšanu pirmās kārtas 43% vēlētāju nav izšķīrušies, par kuru no kandidātiem balsot, liecina piektdien izplatītie aptaujas dati.

Pirmajā kārtā 23.aprīlī visvairāk balsu saņems galēji labējā kandidāte Marina Lepēna un centrists Emanuels Makrons, un šiem abiem kandidātiem būs jāsacenšas otrajā kārtā 7.maijā, kad Makrons gūšot vieglu uzvaru, liecina aptaujas.

Tiesa gan, kā liecina pētījumu centra «Odoxa» aptaujas dati, 43% vēlētāju nav izšķīrušies par kuru no kandidātiem balsot, un tas atspoguļo «bezprecedenta nenoteiktību [Francijas] vēlēšanu vēsturē».

«Vēlētāju neizlēmības līmenis ir pilnīgi ārkārtējs,» skaidroja aptaujas veicēji.

Labējā spārna kandidātu Lepēnas un konservatīvā Fransuā Fijona potenciālie vēlētāji ir stabilāki savā izvēlē nekā Makrona, kā arī vadošo kreisā spārna kandidātu sociālista Benuā Amona un kreisā ekstrēmista Žana Lika Melanšona atbalstītāji.

60% Lepēnas un 57% Fijona atbalstītāju ir izdarījušu galīgo izvēli par savu kandidātu, salīdzinot Makronam šādu atbalstītāju ir 47%, Melanšonam - 44%, bet Amonam - 40%, konstatēts aptaujā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu