Kā atlaida, tā pieņems darbā: Premjers neatklāj kandidātus valsts galvenā ierēdņa amatam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) jau ir padomā konkrēti cilvēki, kurus varētu uzrunāt kā potenciālos kandidātus uz Valsts kancelejas direktora amatu, tomēr šo personu vārdus premjers vēl negrib atklāt.

Kučinskis šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» atzina, ka viņa iecerētie kandidāti uz valsts galvenā ierēdņa amatu ir no ministrijām. Valdības vadītājs atturējās izpaust, vai starp šiem kandidātiem ir ministriju valsts sekretāri. «Es domāju, ka šobrīd pagaidīsim vēl [ar vārdu nosaukšanu]. Es ceru jau nākamajā nedēļā konkretizēt,» sacīja premjers.

Vienlaikus viņš atzina, ka nebūtu gluži pareizi uz Valsts kancelejas direktora amatu «aizrotēt» tādu ministrijas valsts sekretāru, «uz kura turas visa ministrija».

Kā ziņots, jauno Valsts kancelejas vadītāju vispirms varētu meklēt starp valsts pārvaldē strādājošiem, vakar pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Kučinskis.

Premjers izvairījās komentēt Krieviņa aiziešanu no šī amata. Kučinskis vien atkārtoja, ka tas noticis pēc abpusējas vienošanās, bet citu komentāru viņam neesot.

Kā ziņots, no šodienas Krieviņš vairs nepilda Valsts kancelejas direktora pienākumus. Līdz jaunā Valsts kancelejas vadītāja iecelšanai šos pienākumus pildīs Valsts kancelejas direktora vietniece, Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu