Pētījums: Iedzīvotāju noskaņojums kļuvis optimistiskāks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iedzīvotāju noskaņojums kļuvis optimistiskāks, liecina jaunākais «Baltic International Bank Latvijas barometra» pētījums. Indeksi ievērojami kāpuši kā nākotnes, tā arī tagadnes vērtējumos. Iedzīvotāji arī kļuvuši pozitīvāki, analizējot gan valdības darbu, gan iespējas atrast labu darbu, informē pētījuma autori.

Salīdzinot ar decembri, janvārī aptaujātie iedzīvotāji pozitīvāk vērtējuši Latvijas pašreizējo ekonomisko stāvokli. Indekss pakāpies par pieciem punktiem, no -35 līdz -30. Tāpat par trīs indeksa punktiem uzlabojušās iedzīvotāju prognozes par Latvijas ekonomisko stāvokli pēc gada. Tā vērtējums uzlabojies no -9 līdz -6 indeksa punktiem.

Decembrī iedzīvotāji izteica asu kritiku par valdības darbu. Tā vērtējums krasi noslīdēja par veseliem 11 punktiem, taču janvārī iedzīvotāju sašutums ir nedaudz pieklusis. Valdības darba novērtējums uzlabojies par deviņiem punktiem, taču, neskatoties uz to, ar valdības darbu joprojām ir neapmierināts vairākums aptaujāto iedzīvotāju (77%), bet apmierināti - vien 15%.

Tikmēr prognozes atrast labu darbu liecina par pozitīvākām pārmaiņām. Iedzīvotāji ik mēnesi ir izteikušies pesimistiski, vērtējot savas iespējas Latvijā atrast labu darbu, tomēr janvārī šis rādītājs beidzot uzlabojies, pakāpjoties par sešiem indeksa punktiem.

Pētījuma mainīgajā daļā noskaidrots iedzīvotāju pašreizējā mājokļa novērtējums, mājokļa iegādes kritēriji, kā arī viedoklis par atjaunojamo energoresursu izmantošanu mājokļa uzturēšanā. Pētījuma otrās daļas rezultāti tiks publiskoti 20.martā.

«Baltic International Bank Latvijas barometrs» ir Latvijas iedzīvotāju noskaņojuma un attieksmes pētījums, kurā ik mēnesi, iekļaujot pazīstamu ekspertu vērtējumus, tiek atspoguļotas sabiedrībā aktuālas norises.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu