Zīle: Junkera «Baltā grāmata» nav plāns, bet taktikas spēle

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera «Baltā grāmata» nav dēvējama par plānu, bet par taktiku, paziņoja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle.

«Tur nav plāna. Tā kā būs Romas līguma gadadiena, komisijai bija jāpiedāvā kaut kāds sarunu ietvars padomei. To arī izdarīja ar pieciem punktiem, kuri ir ar nosacīti neitrālu attieksmi, tomēr, acīmredzot, kas pašam Junkeram labāk patīk,» komentē Zīle.

«Skaidrs, ka viņš mēģināja izdarīt tā, lai katrai tur iezīmētajai valdības pozīcijai Eiropas Savienībā būtu pie kā pieķerties. Tā ir viena no taktikas spēlēm, nekas vairāk. Nav nekāda plāna. Es domāju, ka šī ir nepareiza taktika,» teica Zīle, norādot, ka tas ir zināmā mērā glābšanas pasākums.

Eiroparlamenta deputāts uzskata, ka Junkera «Baltās grāmatas» trešais punkts par eirozonas valstu iespēju harmonizēt savas nodokļu sistēmas ir pilnīgi pretējs tam, ko Latvija pašlaik dara, jo Latvijai ir svarīgi nepazaudēt savus partnerus.

Jau ziņots, ka Žans Klods Junkers trešdien atklāja savus ES glābšanas plānus, vienlaikus brīdinot, ka blokam tagad jāraksta «jauna nodaļa», rēķinoties ar 2019.gadā gaidāmo «Breksitu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu