Kāpēc latvietēm ir zemāks pašvērtējums nekā britu sievietēm?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par skandalozajiem britu tūristu izgājieniem, viesojoties mūsu valstī, klīst ne viena vien leģenda – gan angļu vīriešu rupjajiem jokiem un ālēšanos pie Brīvības pieminekļa, gan britu sieviešu atraisīto izturēšanos un brīvo ģērbšanās stilu, kad, neskatoties uz dāmu kuplajām formām, cieņā ir minisvārki un dziļš dekoltē. Kur slēpjas viņu pašpārliecinātība? Kāpēc uz britu dāmu fona latvietes izskatās tik kautrīgas un kompleksu māktas?

Aktrise Kristīne Belicka, kura vairākus gadus dzīvojusi Lielbritānijā, ir pārliecināta, ka viss atkarīgs no audzināšanas. «Viņu mammas nav no PSRS laikiem, kur cieņā bija strikta audzināšana. Atceros, ka mani mamma mācīja – tu vari paņemt vienu cepumiņu un nedod dievs, ka ņemsi vēl vienu! Noteikti neņem lielāko, bet pēdējo nekādā gadījumā!» atmiņās dalās Kristīne Belicka, piebilstot, ka tolaik nebija pieņemts arī uzlielīt bērnus, sakot, cik viņi skaisti vai labi. «Anglijā viss ir savādāk. Tur cilvēki ir daudz brīvāki un atklātāk izrāda savas emocijas, jūtas.» neslēpj Kristīne

Vaicāta, kāpēc tad angļu vīrieši tā vietā, lai laulības ostā iestūrētu ar savas tautības sievietēm, bieži izvēlas latvietes, Kristīne saka, ka, viņasprāt, britu vīriešus pievelk latviešu tikums un labā audzināšana. «Latvietes visu satīra, noslauka un nomazgā traukus.» Tomēr angļu vīriešus Kristīne neuzskata par «labu partiju» un uz viņiem raugās visai stereotipiski. «Tipisks angļu čalis katru piektdienu dabū savu algu, sestdien iet uz pabu vai futbolu, bet svētdienas vakarā, kad visa alga ir beigusies, izguļ paģiras,» britu vīriešus raksturo Kristīne.

Valentīndienas speciālizlaidumā sarunu šovs «Starp mums runājot» pirmajā, īstajā un vienīgajā televīzijā sievietēm «STV Pirmā!» runās par pavisam pikantu tēmu – latviešu seksualitāti. Cik karstasinīgi vai gluži otrādi – vēsi šajā jomā esam? Vai laiks, kopš varam par seksu runāt skaļi un bez kautrēšanās, ir ko mainījis? Esam izlīduši no segas apakšas vai aizvien TO darām tumsā? Par pavisam atklātām tēmām pieredzē dalīsies ģimenes psihoterapeite Aina Poiša, multimākslinieks Kaspars Bindemanis, seksa eksperts Edgars Toretto, kā arī aktrise Kristīne Belicka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu