Hospitalizētais Krievijas opozīcijas aktīvists neizskaidrojami saindējies

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Pazīstamais Krievijas opozīcijas aktīvists Vladimirs Kara-Murza juniors, kurš pagājušajā nedēļā tika hospitalizēts pēc straujas veselības pasliktināšanās, ir saindējies, otrdien sacīja viņa dzīvesbiedre Jevgēņija.

Žurnālists, kurš savulaik bija tuvs nogalinātā opozīcijas līdera Borisa Ņemcova līdzgaitnieks, jau pirms diviem gadiem piedzīvoja neizskaidrojamu saindēšanos, kad viņš nieru mazspējas dēļ gandrīz vai šķīrās no dzīves. Saslimšana pagājušajā nedēļā atgādinājusi pirms diviem gadiem pieredzētās veselības problēmas.

Iepriekšējās veselības krīzes cēloņi joprojām nav noskaidroti. Zinot par Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu, kā arī vairāku citu opozicionāru noslēpumainos nāves apstākļus, daudzi izsaka bažas, ka Kara-Murzu, iespējams, tīši mēģina noindēt.

Žurnālistam konstatēta «akūta saindēšanās ar nezināmu vielu», ārsti sacījuši viņa dzīvesbiedrei. Kara-Murza šobrīd jau vairākas dienas atrodas medikamentozā komā.

Ģimenes nosūtījusi viņa asins paraugus uz privātu laboratoriju Izraēlā, sacīja Jevgēņija, atsakoties izteikt minējumus par saindēšanās raksturu pirms rezultātu saņemšanas.

Arī policija apstiprinājusi, ka Kara-Murza saindējies ar nezināmu vielu, sociālajā tīklā «Facebook» pavēstīja viņa advokāts Vadims Prohorovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu