Homeopātija ir ierocis cīņā ar niknajiem ziemas vīrusiem?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Iesnu un klepus sezonā apkārt cirkulē vairāk nekā 200 dažādu vīrusu, izraisot gan vieglākas, gan smagākas saslimšanas. Ja gribi ārstēties dabīgi, stimulējot organisma paša spējas atveseļoties, ir vērts izmēģināt homeopātiju. «Lielākie skeptiķi un noliedzēji, vienreiz pamēģinājuši, kļūst par dedzīgākajiem atbalstītājiem – ārstējas ne tikai paši, bet «ievelk» arī ģimeni, draugus un kaimiņus,» stāsta homeopāte Dace Gaile. Kā darbojas homeopātija un kā to lietot cīņā ar nejaukajiem gripas laika vīrusiem?

Visiem vienas zāles neder

Atšķirībā no tradicionālās medicīnas, kas ārstē slimības simptomus un vienas zāles der visiem, homeopātija ārstē cilvēku kā indivīdu, atjaunojot veselību kopumā. Svarīgākais ir izprast slimības cēloņus, ņemot vērā cilvēka mentālo, fizisko un emocionālo stāvokli.

Nozīme ir pilnīgi visam - vai drudzi pavada drebuļi, vai seja ir bāla vai sarkana, cik siltas vai aukstas ir pēdas un plaukstas, kādā krāsā ir mēle, vai garšo sāļš vai salds u.c. Līdz ar to vairākiem cilvēkiem ar šķietami vienādām sūdzībām ārsts homeopāts var izrakstīt dažādas zāles.

Visi homeopātiskie preparāti ir dabiski, gatavoti no minerāliem, augiem vai dzīvnieku valsts izejvielām. To skaits mērāms vairākos tūkstošos - pilieni, pulveri, tabletes, graudiņi mazu cukura zirnīšu formā, eļļas, ziedes u.c.

Diemžēl steiga un stress cilvēkiem bieži neļauj ieklausīties savās sajūtās. Pat saslimstot daudzi nemāk apstāties, sevi pasaudzēt. Tāpēc vienkārša saaukstēšanās var izvērsties nopietnā slimībā ar deguna blakusdobuma iekaisumiem, plaušu karsoni, sirds vārstuļu bojājumiem u.tml.

Biežākās kļūdas, ko mēdz pieļaut saaukstēšanās gadījumā

  • Ir slikti, sāp galva, tek deguns, bet vienalga cilvēks dodas uz darbu. Pirmais noteikums ir palikt mājās, izgulēties, atpūsties, kas ļauj mobilizēt spēkus cīņai ar vīrusu.

  • Jau pie mazākajām sūdzībām dzer paracetamolu saturošus karstos dzērienus. Tie nomāc slimības simptomus, taču neārstē, bet nokauj dabisko organisma aizsargreakciju, kas ļauj atveseļoties paša spēkiem.

  • Lieto antibiotikas uz savu roku. Piemēram, strutainās angīnas gadījumā 2-3 dienas palieto, tad pārtrauc, kā rezultātā iekaisuma «vaininieks» sterptokoku infekcija paliek organismā un var «aiziet» uz sirdi, locītavām u.c. orgāniem, radot nopietnas veselības problēmas.

  • Sekas nepareizai vīrusinfekciju ārstēšanai ir kā smagas organisma paģiras - nogurums, vājums, svīšana, galvassāpes vairāku nedēļu vai pat mēnešu garumā.

Iesnas nav jānomāc

Homeopātija uzskata, ka saaukstēšanās simptomi nav visiem spēkiem jānomāc. Piemēram, iesnas ir dabiska organisma aizsargreakcija un attīrīšanās no vīrusa, kas norāda uz to, ka cilvēks ir «saskābis» – gan fiziski, gan mentāli, un šim skābumam ir jāļauj izdalīties. Ja to kavē, attīrīšanās un līdz ar to atveseļošanās tiek bremzēta. Lai līdzsvarotu organismu, iesnu gadījumā no rītiem tukšā dūšā var dzert ūdeni ar citronu, kas neitralizē skābo vidi un vājina vīrusus. No homeopātiskiem preparātiem pie «tekošām iesnām» ieteicams Acidum nitricum. Ja vēl bieži jāšķauda vai asaro acis, var palīdzēt no sīpola gatavotais preparāts Allium cepa. Savukārt aizliktam degunam derēs Thuja vai Apis, kas atvieglo elpošanu, bet degunā var smērēt tūjas eļļu vai Euphorbium pilienus.

Ārstējoties ar homeopātiju, ļoti svarīgi ir vērtēt ne tikai simptomus, bet arī citas organisma reakcijas. Piemēram, ja saaukstēšanos pavada sajūta, ka ķermenis deg kā ugunī, bet rokas un kājas ir ledaini aukstas, lietojams ir preparāts Aconitum Cmplex jeb zilā kurpīte. Pret drudzi un augstu temparetūru palīdz Belladona un Camomilla jeb smaržīgā kumelīte.

Klepus un iekaisis kakls

Arī saaukstēšanās biežo pavadoni klepu nav jācenšas nomākt, bet jāpalīdz bronhiem attīrīties dabiski. Pie sausa kairinoša klepus labi līdz preparāts Drosera. Savukārt «mīkstu» klepu ar krēpām atvieglo Ichtiolum Complex.

Iekaisuša kakla gadījumā pirmā palīdzība ir skalošana ar sālsūdeni (tējkarote sāls uz glāzi ūdens), kas noņem tūsku un atvieglo rīšanu. Homeopātiskajā aptiekā pieejams arī Calendum Complex kakla skalošanai, kas satur kliņģerīti, kumelīti, salviju un fitolaku un mazina iekaisumu. Izvērtējot slimnieka stāvokli, var lietot ļoti dažādus preparātus – visiem viena recepte gan nederēs.

Daži padomi, lai ārstēšana būtu efektīvāka

  • Jo ātrāk tiek sākta ārstēšana, jo labāks sagaidāms rezultāts.

  • Daudz jādzer, lai organismu attīrītu no vīrusa izraisītiem toksīniem.

  • Pastiprināti jāuzņem dabisks C vitamīns (dabīgās «antibiotikas» dzērvenes, upenes, smiltsērkšķi, citrusaugļi u.c.)

  • Jo labāk pacients tiek izmeklēts, jo precīzāk var piemeklēt efektīvu un iedarbīgu homeopātisko preparātu, kas spēj atvieglot stāvokli īsā laikā. Tāpēc slimības gadījumā vislabāk konsultēties ar ārstu homeopātu, kurš izvēlēsies preparātu, ņemot vērā pacienta individuālo stāvokli. Ja tas nav iespējams, Homeopātiskajā aptiekā var iegādāties zāļu kompleksos preparātus, kas der dažāda tipa un konstitūcijas pacientiem. Aptiekas darbinieki palīdzēs arī ar padomu un izvēli.

Par homeopātiju

  • Homeopātijas galvenais princips ir «līdzīgs ārstē līdzīgu». Tas nozīmē to, ka vielas, kas lielās devās izraisa kādus simptomus, mazās devās tos ārstē. Līdz ar to zāļu devas var būt ļoti nelielas.

  • Homeopātijas aizsākumi meklējami 1796.gadā, kad pasaulei to pirmo reizi piedāvāja vācu ārsts J.F. Zamuēls Hanemans. Homeopātiskā aptieka Rīgā pastāv jau kopš 1833.gada, un liela daļa preparātu tiek ražota uz vietas.

  • Homeopātiskajām zālēm nav blakņu un tās var droši lietot ikviens – gan zīdaiņi un mazi bērni, gan grūtnieces un veci cilvēki.

  • Atsevišķos gadījumos ārstēšanās sākumā iespējams slimības paasinājums, kas parasti ātri pāriet, - tā ir laba zīme, jo apliecina, ka zāļu izvēle bijusi pareiza.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu