Baltais nams: Izraēliešu apmetņu būvniecība «varētu nenākt par labu»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltais nams ceturtdien paziņojis, ka jaunu ebreju apmetņu celtniecība vai esošo paplašināšana «varētu nenākt par labu» Tuvo Austrumu miera procesam.

«Lai gan mēs neuzskatām, ka apmetņu pastāvēšana ir šķērslis mieram, jaunu apmetņu būvniecība vai esošo apmetņu paplašināšana aiz to pašreizējām robežām var nenākt par labu,» norādīja ASV prezidenta Donalda Trampa preses sekretārs Šons Spaisers.

Šis paziņojums, šķiet, koriģē Trampa iepriekš izrādīto pilnīgo atbalstu Izraēlai apmetņu būvniecības jautājumā.

Kopš jaunā ASV prezidenta stāšanās amatā Izraēla jau apstiprinājusi vairāku jaunu ebreju apmetņu būvniecību okupētajās palestīniešu teritorijās, kas, kā apgalvo tās kritiķi, tā dēvēto divu valstu risinājumu padara par neiespējamu.

Vienlaikus Spaisers norādīja, ka «Trampa administrācija nav pieņēmusi oficiālu nostāju apmetņu jautājumā un vēlas turpināt diskusijas, tostarp ar [Izraēlas] premjerministru Benjaminu Netanjahu,» ar kuru jaunais ASV prezidents paredzējis tikties jau 15.februārī, kad plānota viņa uzņemšana Baltajā namā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu