Afganistānas spēki turpina zaudēt teritoriju talibiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Afganistānas spēki turpinājuši zaudēt teritoriju talibiem, kopš 2014.gada beigās no NATO pārņēma atbildību par drošību, trešdien paziņoja ASV Īpašā Afganistānas rekonstrukcijas ģenerālinspektora (SIGAR) birojs.

Novembra vidū Afganistānas valdība kontrolēja vai ietekmēja 57,2% no Afganistānas 407 rajoniem, kas ir par 6,2% mazāk nekā augustā un par 15% mazāk nekā 2015.gada novembrī, teikts SIGAR ziņojumā.

Vismaz 9,2 miljoni cilvēku jeb trešdaļa Afganistānas iedzīvotāju mīt «rajonos, kas tiek apstrīdēti».

Aptuveni 2,5 miljoni cilvēku dzīvo nemiernieku kontrolētās vai ietekmētās vietās, salīdzinot ar 2,9 miljoniem pirms trim mēnešiem. Nav skaidrs, kāpēc samazinājies iedzīvotāju skaits talibu tieši kontrolētajās teritorijās, bet viens no faktoriem varētu būt neprognozēti lielāka cilvēku došanās bēgļu gaitās.

Pirmdien publicētie ANO statistikas dati liecina, ka 2016.gadā no savām mājām bēguši teju 640 000 afgāņu.

Kā norādīts SIGAR ziņojumā, Afganistānas valdībai un drošības spēkiem vajadzīgs nepārtraukts atbalsts un bez donoru palīdzības tie neizdzīvotu. Afganistānas drošības spēkos dienējošo skaits ir samazinājies, bet upuru skaits to rindās palielinājies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu