Pakistāna aizturējusi teroristu grupējuma «Lashkar-e-Taiba» līderi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pakistānas varasiestādes aizturējušas grupējuma «Lashkar-e-Taiba» (LeT) dibinātāju Hafīzu Mohammadu Sajīdu, kura vadītā teroristiskā organizācija tiek vainota 2008.gada asiņainajā slaktiņā Mumbajā.

Sajīds vada labdarības organizāciju Jamaat-ud-Dawa (JuD), ko ANO atzinušas par teroristu aizsegorganizāciju un ASV un Indija uzskata par LeT fasādi.

ASV izsludinājušas desmit miljonu dolāru lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert Sajīdu.

Tomēr, neskatoties uz aizdomām par saistību ar Mumbajas slaktiņu, kurā tika noslepkavoti 166 cilvēki, Sajīds gadiem ilgi atklāti dzīvojis Pakistānā un JuD iemantojusi popularitāti ar labdarību, sevišķi dabas katastrofu gadījumos.

Rīkojums par Sajīda «preventīvu aizturēšanu» tika izdots pāris stundas pēc iekšlietu ministra izteikumiem, kas liecināja par drīzu vēršanos pret JuD.

Ministrs pirmdien žurnālistiem Islamabadā paziņoja, ka Pakistāna ir spiesta rīkoties, ņemot vērā, ka starptautiski šī organizācija ir iekļauta «melnajos sarakstos».

Viņš sacīja, ka situācija būs skaidra līdz rītdienai, bet detalizētāk nepaskaidroja.

Iekšlietu ministrija iekļāva JuD uzraugāmo organizāciju sarakstā un deva rīkojumu aizturēt četrus organizācijas darbiniekus Pendžābas provincē.

Rīkojums datēts ar 29.janvāri un paredzēja arī Sajīda «preventīvu aizturēšanu».

Viņam šobrīd piemērots mājas arests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu