Meksikas prezidents atceļ nākamnedēļ plānoto tikšanos ar Trampu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Meksikas prezidents Enrike Penja-Njeto atcēlis nākamnedēļ Vašingtonā plānoto tikšanos ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, ceturtdien paziņojusi Meksikas valdība.

(Pievienotas trīs pēdējās rindkopas.)

Tramps trešdien parakstīja rīkojumu par mūra būvniecību uz robežas ar Meksiku, solot, ka būvniecība sāksies tuvāko mēnešu laikā, kā arī parakstīja rīkojumu par ASV nelegāli dzīvojošo cilvēku aizturēšanu un deportēšanu.

Reaģējot uz to, Meksikas opozīcija aicināja Penju-Njeto atcelt gaidāmo vizīti ASV.

Meksikas prezidents trešdienas vakarā nosodīja Trampa lēmumu sākt mūra būvniecību, kā arī deva rīkojumu Meksikas konsulātiem aizsargāt migrantu tiesības Savienotajās Valstīs.

«Es esmu teicis atkal un atkal, ka Meksika nemaksās par nekādu mūri,» teica Penja-Njeto, atsaucoties uz Trampa solījumu, ka par mūra būvniecību samaksās Meksika. Tomēr Penja-Njetos trešdien vēl neatcēla plānoto tikšanos ar Trampu.

Ceturtdien Tramps paziņoja, ka Meksikas prezidentam būtu labāk atcelt gaidāmo vizīti Savienotajās Valstīs, ja Meksika negrasās maksāt par mūra celtniecību uz abu valstu robežas.

Pēc Penjas-Njeto paziņojuma par vizītes atcelšanu Tramps norādīja, ka galu galā tā tāpat būtu bijusi «neauglīga».

«Meksikas prezidents un es esam vienojušies atcelt mūsu plānoto tikšanos, kas bija paredzēta nākamajā nedēļā,» uzrunājot Filadelfijā kongresmeņus, kas pārstāv Republikāņu partiju, pavēstīja Tramps.

«Ja Meksika neizturēsies pret Savienotajām valstīm ar pienācīgu cieņu, šāda tikšanās būtu neauglīga, un es vēlos iet citu ceļu. Man nav izvēles,» paziņoja jaunais ASV prezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu