Vai sievietei ir jāstrādā? Vai tomēr ģimene jānodrošina vīrietim vienam?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

«Patiesībā tā ir liela privilēģija pašai audzināt savus bērnus un «nenogrūst» viņus auklēm,» sarunu šovā «Starp mums runājot» televīzijā «STV Pirmā!» atklāj raidījumu vadītāja un hokeja kluba Rīgas «Dinamo» tehniskā direktora Armanda Simsona sieva Iveta. Viņa priecājas par iespēju nestrādāt algotu darbu un pavadīt laiku kopā ar savām trim meitām. Savukārt Simsonu atvases, taujātas, ar ko nodarbojas mamma, visbiežāk atbild - «pušķo māju un cep kūkas».

Iveta neslēpj, ka nemaz nevēlas atgriezties darba vidē, un sievas izvēli atbalsta arī ģimenes galva Armands. «Ja

viņš uzskata, ka man nevajag strādāt, tad kāpēc man to darīt?

Armands vairāk novērtē to, ka esmu mājās un audzinu bērnus, nekā to naudu, ko varu nopelnīt,» atzīst Iveta Simsone. Tiesa, ir bijuši brīži, kad ģimene apsvērusi iespēju Ivetai sākt strādāt algotu darbu, taču «kaut kas vienmēr sagrozījies dzīvē tā, ka atkal viss ir labi un man īsti nekur nav jāiet.»

Ģimenēs, kur naudas pelnīšana gulst uz viena cilvēka pleciem, būtisks ir jautājums par finanšu plūsmas sadalījumu abu partneru starpā.

Simsonu ģimenē nav definēta konkrēta summa, kuru vīrs ieskaitītu sievas kontā noteiktā datumā

un viņai būtu ar to «jāizvelk». «Mums viss notiek dabiski – ja man ir nauda, tad ir. Ja naudas nav, pasaku Armandam un viņš man iedod,» ģimenes budžeta plānošanas paradumos dalās Iveta.

Lai «izkrāsotu» savu ikdienu, Iveta ļaujas dažādiem hobijiem – zīmē hennas tetovējumus vai rosās virtuvē un gatavo gardus pārsteigumus savai ģimenei. Visgrūtākais mājsaimnieces ikdienā esot no rīta pamosties, bet pārējie darbi tiek pieņemti kā paši par sevi saprotami, jo tie «vienkārši jādara». «Ir vieglāk,

ja sastādu grafiku ar mājas darbiem, kas konkrētajā dienā ir jāizdara.

Taču tos darbus, kurus nevēlos darīt, ja ir tāda iespēja, izdaru citā dienā.» stāsta Iveta.

Vaicāta, vai nav grūti dzīvot populāra cilvēka ēnā, Iveta norāda, ka patiesībā ir gluži otrādi un šis fakts viņu pat priecējot: «Es nekad neesmu alkusi pēc savas slavas. Armandu iepazinu jau vidusskolā, kad mēs vēl bijām «nekas». Abi esam kopā izauguši un viens otram pieslīpējušies. Nav tā, ka esmu ienākusi pēkšņi viņa dzīvē, kad viņš jau ir atpazīstams un es esmu «nekas».»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu