ĀM aicina būt piesardzīgiem, uzturoties Gambijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: THIERRY GOUEGNON / REUTERS

Ņemot vērā nestabilo situāciju, Ārlietu ministrija (ĀM) aicina būt īpaši piesardzīgiem, uzturoties Gambijā, kā arī iesaka izvērtēt pamest šo valsti, liecina ĀM informācija.

ĀM neiesaka doties uz Gambiju, jo kopš 2016. gada 1. decembrī notikušajām prezidenta vēlēšanām valstī pasliktinās drošības situācija un pastāv ārējas militāras iejaukšanās draudi. Ja atrodaties Gambijā, ministrija iesaka izvērtēt iespēju pamest valsti. Ministrija aicina regulāri sekot līdzi notikumu attīstībai plašsaziņas līdzekļos un sociālajās vietnēs un uzturēt kontaktus ar savu tūrisma firmu vai aviokompāniju.

Plašu nemieru un militāru konfliktu iespējamība ir ļoti augsta. Ņemot vērā minēto, Gambijas galvaspilsētas Bandžulas starptautiskā lidosta var tikt slēgta civilo gaisa kuģu satiksmei bez iepriekšēja brīdinājuma.

Prezidentu nomaiņas procedūrai bija jānotiek 2017. gada 18. un 19. janvārī, bet līdzšinējais valsts prezidents apstrīd vēlēšanu rezultātus. Gambijas parlaments 18. janvārī ir pagarinājis esošā prezidenta pilnvaru termiņu par 90 dienām, kā arī uz šo laiku noteicis ārkārtas stāvokli valstī.

Rietumāfrikas valstu Ekonomikas kopiena (The Economic Community of West African States (ECOWAS)) ir brīdinājusi Gambiju par iespējamu militāru iejaukšanos, ja varas maiņa netiks īstenota saskaņā ar plānoto.

Ņemot vērā nestabilo drošības situāciju reģionā, kā arī globālā terorisma draudus visā pasaulē, ministrija aicina būt īpaši piesardzīgiem, uzturoties sabiedriskās vietās, kuras vienlaikus apmeklē liels cilvēku skaits un kuras var kļūt par teroristu uzbrukumu mērķi, kā arī būt piesardzīgiem pārvietojoties valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu