Nekārtībās Brazīlijas cietumā dzīvību zaudējuši 60 cilvēki

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Cietumā Brazīlijas Amazones reģionā vismaz 60 cilvēki zaudējuši dzīvību nekārtībās, kas aizsākās ar kautiņu divu naidīgu cietumnieku bandu starpā, pirmdien paziņoja amatpersonas.

(Papildināta visa ziņa.)

Nekārtības Manausā, Amazonasas štata galvaspilsētā, sākušās svētdien ap dienas vidu, apliecināja štata cietumu administrācijas priekšnieks Pedru Florensiu.

«Šobrīd ir 60 bojāgājušie,» viņš sacīja žurnālistiem.

Nekārtības ilgušas 17 stundas un turpinājušās visu nakti, norādīja Amazonasas sabiedriskās drošības sekretārs Seržiu Fontess.

Viņš notikušo raksturoja kā «lielāko slaktiņu», kāds jelkad pieredzēts štata cietumos.

«Daudziem upuriem nocirsta galva, viņi visi cietuši smagā vardarbībā,» sacīja amatpersona.

Pēc visa spriežot, pastrādātās zvērības bijis vietējās bandas «Ziemeļu ģimene» (FDN) vēstījums Sanpaulu bāzētajai «Galvaspilsētas pirmajai komandai» (PCC), kas ir Brazīlijas lielākā noziedzīgā organizācija, norādīja Fontess.

«Sarunu gaitā [par dumpja izbeigšanu] ieslodzītajiem nebija tikpat kā nekādu prasību,» viņš sacīja radio «Tiradentes». «Mēs uzskatām, ka viņi jau bija izdarījuši to, ko viņi gribēja, - nogalinājuši konkurējošās organizācijas biedrus.»

Visi bojāgājušie ir ieslodzītie, viņš piebilda.

Nekārtības Brazīlijas pārapdzīvotajos cietumos ir samērā bieža parādība.

2014.gadā Brazīlijas cietumos nonāca 622 000 cilvēku, pārsvarā tie bija melnādaini vīrieši, liecina Tieslietu ministrijas dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu