Aptauja: Amerikāņi šogad visvairāk apbrīnojuši Obamu, otrajā vietā bijis Tramps

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MICHAEL SOHN / TT NYHETSBYRÅN

ASV prezidents Baraks Obama 2016.gadā ir bijis amerikāņu visvairāk apbrīnotais vīrietis, bet otrajā vietā šajā ziņā ierindojies jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps, liecina trešdien publicēti aptaujas dati.

Gelapa institūta veiktajā aptaujā 22% respondentu izvēlējās Obamu, bet 15% - Trampu. Trešais populārākais vīrietis bija Romas pāvests Francisks, kuram deva priekšroku 4% aptaujāto.

Amerikāņu visvairāk apbrīnotā sieviete bija Hilarija Klintone, kuru izraudzījās 12% aptaujāto, bet otrā visvairāk apbrīnotā sieviete bija pirmā lēdija Mišela Obama ar 8% reitingu. Trešo, ceturto un piekto vietu amerikāņu visvairāk apbrīnoto sieviešu topā ieņēma Vācijas kanclere Angela Merkele, bijusī tolkšovu vadītāja Opra Vinfrija un tagadējā tolkšovu vadītāja Elena Dedženeresa.

Baraks Obama un Hilarija Klintone ir bijuši amerikāņu visvairāk apbrīnoto vīriešu un sieviešu topu virsotnēs katru gadu kopš 2008.gada.

Aptaujas rezultāti tika publicēti sevišķi delikātā laikā, jo pēdējās nedēļās ir pieaudzis saspīlējums ASV ārpolitikas un iekšpolitikas jautājumos starp Trampu un pašreizējo Baltā nama administrāciju.

Obama nedēļas nogalē izteica pieņēmumu, ka viņš būtu ievēlēts uz trešo amata termiņu, ja ASV konstitūcija nebūtu viņam liegusi kandidēt. Tramps uz to atbildēja ar tvītu «NEKĀDĀ ZIŅĀ!».

Saspīlējums izpaudās arī trešdien, kad Tramps bezprecedenta veidā personīgi nosodīja Obamu ar tvītu «Es daru visu iespējamo, lai neņemtu vērā prezidenta O. daudzos musinošos paziņojumus un liktos šķēršļus».

«Biju iedomājies, ka būs gluda pāreja – NAV GAN!» tvītoja Tramps.

Tramps ir iekļuvis amerikāņu visvairāk apbrīnoto vīriešu desmitā arī piecas reizes pirms tam, tai skaitā 2015.gadā. Pirmoreiz tas viņam izdevās 1988.gadā.

Klintone ir kļuvusi par amerikāņu visvairāk apbrīnoto sievieti 21 reizi. Pirmoreiz tas notika 1993.gadā, kad viņa bija ASV pirmā lēdija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu