Vējonis un Vešņakovs: vajadzētu aktualizēt Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rinalds Ekmanis / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs šodien tikšanās laikā pauduši vienprātību, ka nākamajā gadā aktualizējams Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas darbs.

Kā informēja prezidenta Preses dienestā, vēstnieka atvadu vizītes laikā pārrunātas Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības, tostarp abu valstu sadarbība kultūras, tirdzniecības, transporta, nelegālās migrācijas un citās jomās.

Puses atzinīgi novērtējušas Latvijas un Krievijas valsts robežas demarkācijas komisijas veikumu. Komisija šogad pabeidza robežas demarkācijas praktisko darbu.

Tāpat abas amatpersonas pārrunāja Eiropas Savienības un Krievijas politisko dialogu.

Prezidents ar vēstnieku bija vienisprātis, ka nākamajā gadā aktualizējams Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas darbs. Latvija apņēmusies 2017.gada pirmajā pusē organizēt starpvaldību komisijas sēdi.

Jau vēstīts, ka Latvija devusi savu piekrišanu tam, ka pašreizējo Krievijas vēstnieku Vešņakovu nomainīs Jevgeņijs Lukjanovs. Vešņakovs Latviju varētu atstāt 30.decembrī, taču konkrēts datums, kad Latvijā varētu ierasties nākamais Krievijas vēstnieks, vēl nav zināms.

Tiek prognozēts, ka jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā varētu ierasties nākamā gada janvārī. To aģentūrai LETA iepriekš apliecināja arī Krievijas vēstniecībā Latvijā, norādot, ka pēc ierašanās valstī jaunajam vēstniekam būs vairākas tikšanās ar Latvijas amatpersonām.

Vēstnieks Vešņakovs Latvijā sāka darbu 2008.gada februārī.

Runas par Krievijas vēstnieka maiņu parādījās jau vasaras sākumā, kad tika pieļauts, ka Vešņakovu varētu nomainīt Lukjanovs, kurš ir cilvēks no Krievijas prezidentam tuvām aprindām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu