Brīvdienās izmaiņas sabiedriskā transporta grafikā un intensīva satiksme

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Svētdien un pirmdien Rīgas tiks veiktas izmaiņas sabiedriskā transporta kustības grafikā, savukārt Pierīgā sagaidāma intensīvāka satiksme.

«Rīgas satiksme» informē, ka 8. un 9. jūlijā tiks veiktas izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā, maksas autostāvvietu un «Rīgas satiksmes» klienta apkalpošanas centru darbībā.

«Rīgas satiksme» atgādina, ka diena pēc Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma dienas - 9.jūlijs - ir oficiālā brīvdiena visā valstī.

Līdz ar to Rīgas pilsētas sabiedriskais transports 9.jūlijā kursēs pēc brīvdienu saraksta. Pasažieriem, kuri ir iegādājušies braukšanas biļetes darba dienām, 9.jūlijā braukšanas biļetes, kas paredzētas darba dienām, nebūs derīgas braukšanai sabiedriskajā transportā. Arī minibusi un ekspresbusi 9.jūlijā kursēs pēc svētdienu un brīvdienu saraksta.

Tikmēr maksas autostāvvietas, kuras apkalpo «Rīgas satiksme», 8.jūlijā varēs izmantot bez maksas, izņemot apakšzemes stāvvietu Krišjāņa Valdemāra ielā 5a - tur par auto novietošanu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Savukārt 9.jūlijā, autostāvvietās, kuras izvietotas Vecrīgā (R zona) un Vecāķos (V zona), par auto novietošanu būs jāmaksā. A, B, C un D zonas autostāvvietas norādītajā dienā varēs izmantot bez maksas, bet par apakšzemes stāvvietas Krišjāņa Valdemāra ielā 5a izmantošanu būs jāmaksā atbilstoši spēkā esošajiem tarifiem.

Tāpat 8.jūlijā būs slēgti «Rīgas satiksme» klientu apkalpošanas centri, savukārt 9.jūlijā no plkst.10 līdz plkst.16 strādās klientu apkalpošanas centrs Spīķeru ielā 1.

Savukārt «Latvijas valsts ceļi» (LVC) brīdina, ka svētdien un pirmdien Dziesmu un deju svētku izskaņā Rīgā un Pierīgā ir iespējama intensīvāka satiksme, tāpēc autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem un pacietīgiem.

9.jūnijā autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo no Rīgas uz visiem reģioniem atgriezīsies autobusi ar Dziesmu un deju svētku dalībniekiem. LVC aicina autobraucējus ievērot ceļu satiksmes noteikumus, izvēlēties piemērotu braukšanas ātrumu un manieri, kā arī ievērot luksoforu signālus un satiksmes organizāciju ceļu būvdarbu zonās.

Visā valsts autoceļu tīklā turpinās būvdarbi, un to vietās svarīgi ievērot satiksmes organizāciju, pagaidu luksoforu signālus un satiksmes regulētāju norādes, lai satiksme caur būvobjektiem noritētu raiti un nerastos sastrēgumi, jo atsevišķos būvobjektos transportlīdzekļiem nav iespējams samainīties vietām. Neievērojot satiksmes ierobežojumus, var izraisīt pamatīgus sastrēgumus un apgrūtināt braukšanu sev un citiem satiksmes dalībniekiem, norāda LVC.

Pierīgā turpinās būvdarbi uz Rīgas apvedceļa, Saulkalnes pusē posmā no Avotiem līdz pārvadam pār dzelzceļu pie Daugavpils šosejas. Tur ir ievērojami satiksmes ierobežojumi, kuru dēļ satiksme ir stipri palēnināta. Gan tranzīta transportam, gan vietējiem iedzīvotājiem LVC iesaka izvēlēties apbraucamos ceļus. Remontdarbus uz Rīgas apvedceļa iespējams izbraukt nepilnā stundā.

Darbi notiek arī Rīgas apvedceļa Salaspils-Babīte posmā no Bauskas šosejas līdz Jelgavas šosejai, kur tiek veikts rišu remonts. Darbu laikā tiek sašaurināta vai slēgta viena braukšanas josla.

Latvijā plašākie remontdarbi pašlaik notiek uz reģionālā autoceļa Augšlīgatne-Skrīveri no Madlienas līdz Skrīveriem, kur ir 16 luksoforu posmi, kuru izbraukšana prasa pusotru stundu.

LVC informē, ka 7.jūlijā pie Cēsīm, uz autoceļa Cēsis-Kārļi-Ieriķi, norisināsies «Līvu autosprinta kauss 2018». Satiksme autoceļa 1,5 kilometrus garā posmā pie Cēsīm periodiski tiks slēgta. Sacensību vietu varēs apbraukt pa autoceļu Umurga-Cēsis-Līvi vai Valmiera-Cēsis-Drabeši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu