Trīs nepilngadīgie bez vecāku atļaujām mēģina pamest valsti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Valsts robežsardzes amatpersonas trešdien konstatējušas trīs nepilngadīgus Latvijas pilsoņus, kuriem nebija atbilstošās vecāku notariāli apliecinātās piekrišanas, lai izceļotu no valsts, pavēstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Visiem trīs tika liegta izceļošana no valsts.

Kopumā trešdien robežsargi konstatēja 48 likumpārkāpējus, no kuriem 25 konstatēti uz valsts ārējām robežām.

Terehovas, Grebņevas un lidostas «Rīga» robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, ārzemnieks iepriekšējo 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas dalībvalstu teritorijā, savukārt lidostas «Rīga» robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Gruzijas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstīs. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Tāpat Silenes, Pāternieku un lidostas «Rīga» robežkontroles punktos konstatēts viens Baltkrievijas, viens Ukrainas un divi Gruzijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām - diviem Igaunijas, vienam Krievijas, vienam Lietuvas pilsonim un vienam Latvijas bezvalstniekam.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 18 personas - septiņus Krievijas, četrus Baltkrievijas, divus Igaunijas, divus Latvijas, vienu Ukrainas, vienu Vācijas un vienu Austrijas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu