Pie Gīzas piramīdām atrastas divas 4500 gadu senas rezidences

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ancient Egypt Research Associates

Arheologi blakus Gīzas piramīdām Ēģiptē atraduši divas antīkas mājas, kuru pamatu struktūras liecina, ka tās, iespējams, kalpoja par rezidencēm cilvēkam, kurš atbildēja par pārtikas uzkrājumiem militārām vajadzībām un priesterim, vēsta «Live Science».

Abas saimniecības atradās antīkās ostas teritorijā netālu No Gīzas pilsētas, kas uzplauka laikā, kad tika celta Menkaure piramīda (no 2490. līdz 2472. gadam pirms mūsu ēras).

Vienā no celtnēm, iespējams, uzturējās varas pārstāvis, kurš pārvaldīja dzīvnieku kaušanu un gaļas uzglabāšanu, bet otrā mājā – priesteris, jo netālu no rezidences arheologi atrada priesterim raksturīgus zīmogus.

Abām rezidencēm blakus atrodas arī tā saucamās galerijas, kurās, iespējams, uzturējās Gīzas militārie spēki. Tur varēja mitināties aptuveni 1000 kareivju, tāpēc rezidences noteikti bija paredzētas, lai nodrošinātu karaspēku.

Izrakumi šajā reģionā pašlaik ir apturēti un atsāksies 2019. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu