Putins parakstījis dekrētu par Jevgeņija Lukjanova iecelšanu par vēstnieku Latvijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par līdzšinējā Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieka Jevgeņija Lukjanova iecelšanu par Krievijas vēstnieku Latvijā, ziņo aģentūra «Interfax».

Putins arī parakstījis dekrētus par Aleksandra Vešņakova atbrīvošanu no vēstnieka Latvijā amata un Lukjanova atbrīvošanu no Drošības padomes sekretāra vietnieka amata.

Vešņakovs bija Krievijas vēstnieks Latvijā kopš 2008.gada.

Lukjanovs dzimis 1951.gada 10.septembrī Sanktpēterburgā (toreizējā Ļeņingradā).

1974.gadā Lukjanovs absolvējis Sankpēterburgas Valsts universitāti (toreizējo Ļeņingradas Valsts universitāti) angļu valodas un literatūras specialitātē. No 1974. līdz 1981.gadam viņš bijis inženieris-tulks zinātniskās pētniecības institūtā «Impulss», bet no 1981. līdz 1984.gadam - PSRS Žurnālistu savienības Ļeņingradas apgabala valdes sekretāra vietnieks. No 1984. līdz 1990.gadam Lukjanovs pavadījis diplomātiskajā darbā PSRS Ārlietu ministrijā.

1990.-1991.gadā Lukjanovs bijis Sanktpēterburgas Valsts Ermitāžas muzeja ārējo sakaru direktora vietnieks, 1991.- 1993.gadā - Sanktpēterburgas Starptautiskā banku institūta prorektors ārējā finansējuma un starptautisko sakaru jautājumos, bet no 1993. līdz 2006.gadam strādājis vadošos amatos Vācijas bankas «Dresdner Bank» Krievijas meitasbankā un bankā «Vņeštorgbank» (VTB).

2006.gadā Lukjanovs kļuva par Krievijas prezidenta pilnvarotā pārstāvja Ziemeļrietumu federālajā apgabalā aparāta sociālekonomiskā un finanšu monitoringa departamenta priekšnieku, bet no 2007. līdz 2010.gadam viņš bijis Krievijas prezidenta pilnvarotā pārstāvja Ziemeļrietumu federālajā apgabalā vietnieks sociālekonomiskajos jautājumos.

No 2010. līdz 2012.gadam Lukjanovs bijis Krievijas Drošības padomes sekretāra palīgs, bet kopš 2012.gada - Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu