Aston Martin atkal izlaidīs pusgadsimtu senu modeli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aston Martin

Britu autoražotājs Aston Martin atkal izlaidīs sacīkšu modeli DB4 GT, kas tika ražots periodā no 1959. līdz 1963. gadam. Kopumā plānots uzbūvēt 25 DB4 GT kupejas, un katra no tām maksās ap 1,5 miljoniem sterliņu mārciņu (1,78 miljoni eiro).

Kompānija oriģinālo DB4 GT dēvē par īstu sava laika superauto. No modeļa DB4 atvasinātais sport automobilis debitēja 1959.gadā sacensībās Silverstonā, turklāt ar leģendāro britu sacīkšu braucēju Strilingu Mosu pie stūres jau tad izcīnīja uzvaru.

Četru gadu laikā Aston Martin kopumā uzbūvēja 75 DB4 GT un no tiem astoņi bija atvieglinātas modifikācijas Lightweight automobiļi. Lielākā daļa no tiem ir saglabājušies līdz mūsdienām un ir auto kolekcionāru iekāroti objekti, kā vērtība bez grūtībām pārsniedz 3 miljonu mārciņu jeb 3,5 miljonu eiro robežu.

Jaunu DB4 GT sēriju uzticēts ražot Aston Martin Works rūpnīcai Ņūportā Pagnellā, kur pēdējais auto, Vanquish S, tika samontēts 2007.gadā.

Tāpat kā oriģinālā kupeja, arī jaunais auto iegūs cauruļu rāmja konstrukciju, neatkarīgo piekari priekšā, 3,7 litru vienrindas sešu cilindru motoru ar 340 zirgspēkiem un četru pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Ar DB4 GT Continuation drīkstēs braukt tikai slēgtās teritorijās un sacīkšu trasēs; citiem vārdiem sakot, tie būs īsti retro sporta automobiļi, taču ar moderniem inženiertehniskiem risinājumiem, tai skaitā cauruļu drošības rāmi salonā un ugunsdzēšanas sistēmu.

Aston Martin DB4 GT Continuation pircējs varēs izmantot iespēju vienoties ar kompāniju par īpašu sacīkšu programmu diviem gadiem. Tā ietvers Aston Martin Racing sacīkšu braucējus instruktoru lomā, kā arī iespēju paviesoties dažādās sacīkšu trasēs visā pasaulē, tai skaitā Yas Marina F-1 trasē Abū Dabī.

Pirmie DB4 GT Continuation eksemplāri pie jaunajiem īpašniekiem nonāks 2017.gada trešajā ceturksnī.

Iepriekš vēstījām, ka Jaguar Classic deviņos eksemplāros izlaidīs 60 gadus seno sacīkšu mašīnas D-Type ielas versiju XKSS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu